Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během čtyřiadvaceti hodin tři loupeže

Od začátku roku do konce srpna bylo nahlášeno příbramské policii celkem 39 loupeží. Tři poslední se staly během tohoto pátku a soboty.  

     První přepadení bylo se zbraní v pátek kolem třetí hodiny odpolední v pobočce České pošty v Nové Vsi pod Pleší. Neznámý pachatel vyčkal do konce provozní doby a když zaměstnankyně uzamykala hlavní dveře, tak ji požádal o prodej poštovní známky. Následně za ní vstoupil do budovy a zavřel dveře. V ten moment přiložil ženě ke spánku hlaveň krátké střelné zbraně a požadoval vydání finanční hotovosti. To dotyčná odmítla. Pachatel poté vystřelil směrem k zemi, a to vedle její dolní končetiny se slovy: „klidně ti ustřelím nohu“. Žena však utekla zadním vchodem a začala volat o pomoc. Pachatel odjel na jízdním kole směrem na obec Mníšek pod Brdy. Muž odcizil 5 tisíc korun z odemčené zásuvky stolu. Ohledáním místa činu nebyla nalezena střela či poškození objektu v důsledku výstřelu. Podle popisu se mělo jednat o mladíka ve věku 25-30 let, snědší opálené pleti, středně silné postavy, vysokého do 180 cm. Měl kratší kaštanové vlasy. Na hlavě měl tmavě modrou džínovou kšiltovku čepici a na očích velké plastové tmavé brýle s černými obroučkami. Oblečen byl do mikiny hnědé barvy, která měla vpředu čínské znaky bílé barvy.
     V sobotu ráno neznámý muž přepadl jednadvacetiletou ženu, a to u domu nad Nádražní ulicí. Pachatel ji zezadu pravdou rukou chytil za krk a následně odvlekl z kolejiště na pěšinu a zde ji srazil na kolena. Levou rukou jí sáhl do rozepnuté kabelky a vyndal peněženku, kde měla dotyčná Kč 300,- a občanský průkaz.
     Ten samý den, ale krátce před třetí hodinou odpolední, byl napaden v ulici Potoční v Příbrami jednatřicetiletý muž. Jeden z pachatelů před ním otevřel vystřelovací nůž a namířil mu jej ke krku. Požadoval po něm finanční hotovost, to přepadený učinil a předal mu 1 tisíc korun. Poté skupina asi šesti mužů odešla. K popisu pachatelů bylo uvedeno, že byli ve věku 30 let, snědé pleti. Ten co měl v ruce nůž, byl vysoký přibližně 180 cm, vlasy měl na krátko ostříhané a upravené na ježka. Na sobě měl oděv modré barvy.

vytisknout  e-mailem