Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během jedné noci se pokusil vykrást tři vozidla

LIBERECKO - Policisté zadrželi mladíka, který chtěl během jedné noci vykrást tři vozidla. Místo toho skončil v policejní cele.  

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení Liberec - Vratislavice sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 20letému mladíkovi z Liberecka ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu a dále ze spáchání přečinu poškození cizí věci.  Mladík se pokusil 19. ledna tohoto roku v noční době vniknout celkem do tří osobních motorových vozidel zaparkovaných v ulici U Sila ve Vratislavicích nad Nisou.

Jako první vozidlo si vybral bílý Renault Espace, u kterého poškodil madlo zavazadlového prostoru. V tomto případě nemusel mladík vynaložit příliš mnoho úsillí, neboť majitel ponechal vozidlo odemčené. Mladík se tak bez problému dostal do vozidla, ze kterého následně odcizil kombinované kleště a šroubovák. Ve vozidle dále poškodil elektrokabeláž od autorádia.

Dalším středem jeho zájmu se stala červená Škoda Felicia. Do té se pokusil vniknout levými předními dveřmi, což se mu nepodařilo. Následně odešel z místa směrem k Pečovatelskému domu, kde se u křižovatky s ulicí Pivovarská pokusil ale opět marně vniknout do černé Kie Carnival. V jeho dalším řádění mu zabránila hlídka policie, která muže na místě zadržela. Zbylou část noci skončil mladík v policejní cele. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku přístrojem Dräger, která byla pozitivní 1,27 promile alkoholu.

Mladý Liberečan se následně k uvedeným pokusům vloupání, kterými napáchal škody přes 11 tisíc korun, doznal. Soud jej může poslat až na dva roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
25. února 2014

vytisknout  e-mailem