Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Během jízdy ukazovali na hlídku vztyčené prostředníčky

JIČÍNSKO – Kriminalista mladíky obvinil. 

Aktualizace: Dva mladící, kteří v srpnu během jízdy ukazovali na policejní hlídku vztyčené prostředníčky a následně ji také na místě veřejnosti přístupném vulgárně uráželi, jsou podezřelí z dalších protiprávních jednání, za která si v úterý 11. října vyslechli obvinění. Jičínský kriminalista obvinil 21letého muže a jeho o rok mladšího sourozence ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví.

Na konci července měla tato sourozenecká dvojice na parkovišti před jičínským obchodním domem opakovaně napadat a urážet hrubými a vulgárními výrazy hlídku policistů, která na místě řešila možné podezření ze spáchání přestupku na úseku zbraní a střeliva. V září pak tato dvojice měla po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout 31letého muže, kterého měli opakovaně udeřit do hlavy a těla teleskopickými obušky. Poškozenému způsobili zranění, se kterými byl předán do péče lékařů.

Starší ze sourozenců měl navíc během srpna ve vlaku napadnout 46letého muže, který 21mladíka poprosil o ztišení nahlas hrající hudby. Po této prosbě měl mladík vstát a muže zaťatou pěstí udeřit do hlavy. Stejného muže měl následně začátkem září verbálně urážet a koncem září pak napadnout ránou do hlavy, kdy poškozený upadl a musel vyhledat lékařskou pomoc.

V minulosti byl starší ze sourozenců za obdobnou trestnou činnost již několikrát souzen. Brány věznice opustil v dubnu tohoto roku se zkušební dobou na 5 let.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného 21letého muže do vazby, který soudce ve všerejších odpoledních hodinách akceptoval. Policisté následně mladíka eskortovali do vazební věznice. Mladší ze sourozenců je stíhán na svobodě.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněným v případě prokázání viny a odsouzení nepodmíněný trest v délce tři až deset let.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
14.10.2022, 9:10

_________________________________________________________________________________________________________________

Začátkem srpna vykonávala hlídka policistů obvodního oddělení Jičín v obci Staré Místo dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a rozhodla se zkontrolovat vozidlo značky BMW, ve kterém cestovaly pro jičínské policisty známé tváře. Jelikož nebylo místo v uvedeném úseku pro zastavení a silniční kontrolu vhodné a bezpečné, jeli policisté za automobilem směrem na Jičíněves, kde hlídka za využití červeno-modrých světel a nápisu STOP vozidlo zastavila.

Osádka vozidla si byla vědoma, že za nimi jede policejní vůz a během jízdy řidič a vedle něho sedící spolujezdec vystrkovali v nepravidelných intervalech ruku z okénka a ukazovali na hlídku vztyčené prostředníčky. Během samotné silniční kontroly se následně 20letý řidič a jeho o rok starší spolujezdec dopouštěli hrubého chování, kdy opakovaně vulgárně policistům nadávali.

Oba mladíci jsou proto podezřelí z přečinu výtržnictví a v případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí odnětí svobody až na dvě léta.

por. Ing. Eliška Majerová
18. 8. 2022, 10:15hod.

vytisknout  e-mailem