Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Během návštěv u kamarádky mladíci kradli

JIČÍNSKO - Odnesli si šperky, peníze i mobilní telefon 

Na povedené kamarády jistě dlouho nezapomene šestnáctiletá slečna z Jičína. Partička pěti mladíků ve věku od 12 do 17 let, kterou několikrát pozvala domů, se jí za pohostinnost pěkně odvděčila. Při každé návštěvě si totiž z bytu něco odnesli: šperky ze žlutého a bílého kovu, peníze, mobilní telefon a digitální fotoaparát.
 
Za šperky, které prodali v zastavárnách v Jičíně a v Turnově, si nakoupili oblečení a zbytek pak utratili v hernách a barech. O tom, že v bytě kradou, "hostitelka" nevěděla. Věřila jim a vůbec jí nepřišlo divné, když si několikrát během návštěvy "odskočili" na WC, což byla pochopitelně jen záminka, aby mohli nerušeně krást.
 
Na krádeže přišli až rodiče slečny, kteří nemohli odcizené věci v hodnotě téměř 130 tisíc korun najít. Z tohoto důvodu se obrátili na policii. Kriminalisté pak na základě provedeného šetření a výslechů osob zjistili, kdo za vším stojí.
 
Dva nejstarší mladíci z party, 16letý a 17letý, skončili v policejní cele, kde strávili noc. Nutno zdůraznit, že to byl silný zážitek, který jinak velmi suverénním hochům "rozvázal jazyk". Kriminalistům popsali, jak jednotlivé krádeže probíhaly. Vždy dbali na to, aby je mladá hostitelka nepřistihla.
 
I když svého jednání velmi litovali a několikrát slibovali, že už nikdy nebudou krást, přesto jim to nebylo nic platné. Oběma mladíkům hrozí za provinění krádeže až dva a půl roku vězení. Starší z nich navíc skončil na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Jičíně ve Vazební věznici v Hradci Králové.
 
Zbylým třem, kterým ještě nebylo patnáct let, a tudíž nejsou trestně odpovědní, vězení nehrozí, zato se mohou "těšit" na výchovné opatření, které je jistě nemine.

nprap. Hana Klečalová
30. srpna 2012 v 16:54

vytisknout  e-mailem