Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během noci byly vykradeny dva objekty

KLADENSKO – Neusnadňujte zlodějům práci. 

Zloničtí policisté prošetřují případ krádeže, ke které došlo během uplynulé noci z 25. na 26. září 2017 v obci Beřovice. Zatím nezjištěný pachatel nejprve překonal oplocení u obydleného rodinného domu a následně ze zahradních domků odcizil aku vrtačku, elektrickou pilu, rakety na squash, tlakovou pistoli, dva páry kolečkových bruslí a čtyři nafukovací matrace. Cekem byla škoda vyčíslena na 14.400,- Kč.

Skutek je šetřen jako přečin krádeže a porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Další vloupání, které včera řešili policisté, se stal taktéž během noci z 25. na 26. září 2017 v Kladně v ulici Míru. Zde neznámý pachatel za užití násilí vnikl do garáže, ze které odcizil jízdní kolo, vrtací kladivo a dvě přilby na motocykl. Při pohybu v objektu navíc poškodil zrcátko u zde zaparkovaného osobního automobilu Volovo S60, jakož i lak u tohoto vozidla. Dále výtečník poničil zámek u motocyklu Honda CBR. Škoda na poškození byla vyčíslena na 12.500,- Kč, odcizením věcí byla majiteli způsobena škoda 12.650,- Kč.

Případ je prošetřován policisty Obvodního oddělení Kladno město jako přečin krádeže a přečin poškození cizí věci a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie ČR znovu upozorňuje občany, aby zabezpečili lépe svůj majetek! Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce. Převážně garáže a výše zmiňované zahradní domky jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy. Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní garážová vrata, je moudré chránit garáž elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. září 2017

vytisknout  e-mailem