Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během tří dnů okradeny tři seniorky

MOST - Policie hledá pachatele pouliční kriminality; Lupič si dal kávu a pak s nožem v ruce žádal peníze 

 
Během tří dnů v Mostě neznámý pachatel okradl tři seniorky. K prvnímu případu došlo v sobotu večer krátce před 20. hodinou poblíž ulice Moskevská v Mostě. Po chodníku kolem bloku 409 šla žena, když k ní náhle zezadu nepozorovaně přišel muž, který jí z ruky vytrhl kabelku. Pak zmizel mezi bloky 409 a 410. Žena nebyla zraněna. K popisu lapky policie zjistila, že byl ve věku kolem 25 let, vysoký 180 cm. Na sobě měl tmavé oblečení a na hlavě čepici. Poškozená vyčíslila škodu na 250 korun. I v neděli neznámý pachatel okradl ženu staršího věku. Ta šla kolem 11. hodiny ulicí J. Skupy směrem k Luně. Kolem ní prošli dva mladíci. Když ji míjeli, vytrhli jí z ruky kabelku. Žena přitom upadla na zem. Zloději pak utíkali směrem k obchodnímu domu Prior. Pachatelé byli ve věku kolem dvaceti let, oba měli štíhlou postavu, vysokou asi 180 cm. Stařenka ve věku 85 let při krádeži přišla o peněženku a osobní doklady v celkové hodnotě 400 korun. Obě krádeže šetří mostecká policie spolu s kriminalisty. Ti se zabývají i loupeží, ke které došlo v pondělí 31. ledna kolem 11.30 hodiny. Po chodníku v ulici K. Biebla v Mostě se do místa svého bydliště vracela 75letá žena. Od ulice J. Seiferta přicházel proti ní neznámý mladý muž. Když byl u ní, chytil za její kabelku, kterou nesla v ruce. Lupič se o příruční zavazadlo začal se svou obětí přetahovat. Ta se však svého majetku nehodlala vzdát. Nakonec silnějšímu muži podlehla, když prudce za kabelku zatáhl. Poškozená při tom ztratila rovnováhu, upadla na zem a zranila se v obličeji. Lupič pak běžel do parku mezi bloky 91 a 92 a ztratil se v ulici Budovatelů. Žena volala o pomoc, její křik slyšela náhodná kolemjdoucí, která jí pomohla. Seniorka skončila v nemocnici, kde byla ošetřena. Policie hledá případné svědky všech tří událostí, které se staly, a vyzývá je, aby se přihlásili na policii v Mostě nebo telefonicky na čísle 158. Uvítala by i svědectví ženy, která poškozené v ulici K. Biebla pomohla.
 
Nejprve si dal kávu, pak loupil
Mostečtí kriminalisté hledají zatím neznámého lupiče, který ve čtvrtek 27. ledna kolem 06.15 hodiny loupil v prodejně benzinové čerpací stanice GO Germania v ulici Kabátnická v Mostě (vedle Kauflandu). Muž ráno do prodejny vstoupil a žádal kávu. Poté co mu obsluha vysvětlila chod automatu, kávu si zakoupil. Pak však náhle zamířil k pokladně s nožem v ruce. Tím mířil na obsluhující ženu, kterou poté nožem bezprostředně ohrožoval, když se zbraní dotýkal jejího těla. Na ženě požadoval vydání peněz a žádost několikrát zopakoval. Nakonec si sám vzal z pokladny několik bankovek a z místa utekl. Zmizel kdesi za nakládací rampou nákupního supermarketu. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo. Policie na místě šetřením zjistila, že neznámý pachatel byl ve věku kolem 20 let, měl hubenou postavu, asi 170 cm vysokou. Na sobě měl bundu béžové barvy, na hlavě kšiltovku stejné barvy. Oděv i čepice byly notně špinavé, muž působil zanedbaným dojmem. Hovořil česky bez akcentu či vady řeči. Kriminalisté uvítají jakoukoliv informaci k případu či osobě pachatele na telefonním čísle 158.
 
Ze sklepa zmizela kola
Dvě jízdní kola si za hubičku pořídil neznámý šikula. Ten se o víkendu vloupal v panelovém domě v Mostě na sídlišti Pod Šibeníkem do sklepních prostor a tam vnikl do jedné kóje. Z ní pak zloděj odcizil dvě jízdní kola. Poškozený majitel vyčíslil škodu na sedmnáct tisíc korun a případ krádeže vloupáním oznámil na policejním oddělení v Mostě.
 
Zloděje zaujaly foťáky
Poměrně tučný lup si odnesl dosud neznámý podnikavec. V noci o víkendu vnikl v obci Litvínov do prodejny foto a použil přitom násilí. Uvnitř provozovny pak hledal, co by odcizil. Líbily se mu hlavně fotoaparáty a příslušenství k nim. Poškozený majitel, který vloupání odhalil v pondělí ráno, krádež oznámil na policii a škodu vyčíslil na částku 43 tisíc korun. 
 
Kufr auta kdosi vykradl
Vykradený kufr svého motorového vozidla tovární značky Renault našel jeho majitel o víkendu. Neznámý poberta do vozidla vnikl za použití násilí pravděpodobně v nočních hodinách a z vozu zaparkovaného poblíž centra odcizil kanystr s pohonnými hmotami a kufřík s gola sadou. Případ přečinu krádeže vloupáním šetří mostečtí policisté.  
 
Z kolejiště lapka uřízl trolej
Neznámý pachatel o víkendu zavítal do průmyslové zóny v lokalitě dolu Šverma. Zloděj tam na železničním kolejišti uhelné společnosti odcizil přes 150 metrů železniční troleje pravděpodobně kvůli měděnému kabelu. Poškozená firma vyčíslila škodu na 30 tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Obrnicích.   
 
nprap. Ludmila Světláková
V Mostě 1. února 2011
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem