Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Během týdne odcizil několik vozidel

KARLOVARSKÝ KRAJ – Zloděj z Chomutova dopaden.  

Karlovarští kriminalisté obvinili 37letého muže z Chomutova a to z přečinů neoprávněné užívání cizí věci, poškozování věci a krádeže.
Těchto jednání se měl muž dopustit v několika případech během jediného týdne, v Karlových Varech – Rybářích na různých místech.
 
Dne 15. 11. 2013 měl odcizit osobní vozidlo značky Hyundai, které o dva dny později podpálil. Dále měl rozbít okno vozidla BMW zaparkovaného v Karlových Varech a odcizit z něj věci v hodnotě cca 5 tisíc korun.
 
Dále se měl vloupat do osobního automobilu značky Ford, odkud měl odcizit mobilní telefon a autorádio v předběžně odhadnuté ceně kolem 3 tisíc korun. Ve stejné čtvrti a téměř ve stejnou dobu měl vniknout násilím do automobilu značky Škoda, ze kterého odcizil doklady k vozidlu, servisní knížku a další věci.
 
Ve stejný den měl vniknout násilím do vozidla VW Transporter, zde měl vytrhat dráty a poškodit spínací skříňku. Nastartovat vozidlo se mu ale nepodařilo.
 
V noci 20. 11. 2013 měl odcizit osobní vozidlo značky Subaru, zaparkované v Klínovecké ulici. Ve vozidle měl majitel doklady k autu i své osobní doklady. Obviněný muž toto vozidlo neoprávněně užíval dva dny. Nepoškozené ho poté zaparkoval v Dalovicích, kde bylo nalezeno policisty a vráceno nepoškozené zpět majiteli.  Stačil z něj ale odcizit dva kusy podsedáků.
 
Dne 21. 11. 2013 se měl vloupat do vozidla značky Toyota, z kterého měl odcizit koženou aktovku s osobními doklady. Škoda na odcizených věcech přesahuje výši 3 tisíc korun.
Ještě téhož dne měl poškodit zámek od dveří vozidla Fiat, s kterého měl odcizit dva dálkové ovladače na dveře, svazek klíčů a zákaznické karty. Způsobil tak majiteli škodu přesahující 4 tisíce korun.
 
Jeden z posledních případů krádeže se týká odcizení vozidla značky Fiat, se kterým měl obviněný ujíždět před policisty z Jáchymova směrem na Chomutov. Na výzvy policistů nereagoval a ujížděl před policejními hlídkami. Před odbočkou na obec Květnová nezvládl na kluzké vozovce řízení, havaroval s vozidlem a následně byl zadržen policisty.  Při šetření bylo zjištěno, že se jedná o kradené vozidlo, které bylo odcizeno v Chomutově. Tento poslední případ je nadále v šetření policistů.
 Video z honičky zde:
 
Obviněnému může přitížit i to, že není držitelem řádného řidičského oprávnění a je podezření, že řídil vozidlo pod vlivem návykových látek.
Majitelům způsobil škodu na poškozených vozidlech v celkové hodnotě přesahující 30 tisíc korun. V případě prokázání viny tak hrozí 37 letému obviněnému muži až 5 letý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
25. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

DN - krádež odcizeného vozidla

DN - krádež odcizeného vozidla 

Detailní náhled

DN - krádež odcizeného vozidla

DN - krádež odcizeného vozidla 

Detailní náhled

DN - krádež osobního vozidla

DN - krádež osobního vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem