Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během týdne tři vloupání

CHOMUTOV - Celý lup neodnesl, Chtěl žít zdravě..... 

Během týdne tři vloupání
Policejní komisař obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody 20letého muže z Bohušovic nad Ohří. Muži zákon totiž zjistili, že během jednoho týdne v červenci provedl hned tři vloupání. Na Dřínovské ulici vnikl po lešení do bytu v prvním patře a odnesl si televizor a notebook. Majitel vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. O dva dny později se vloupal na Březenecké do budovy zdravotního střediska. Z ordinace lékaře odnesl notebook, monitor, tonometr, dva telefony a peníze, v tomto případě se škoda vyšplhala na téměř 62 tisíc korun. Poslední vloupání provedl v Jirkově, kde vnikl na pozemek rodinného domu v Žižkově ulici. Využil skutečnosti, že na dvoře ponechal majitel zaparkované a neuzamčené osobní vozidlo Citroen Berlingo. Nasedl a s autem odejel. Majiteli vznikla škoda za 80 tisíc korun. Vozidlo bylo zajištěno a bude vráceno poškozenému. Obvinění si pachatel převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Celý lup neodnesl
Do objektu čerpací stanice v Otvicích se vloupal zloděj. Uvnitř všechno prohledal a odnesl větší množství cigaret různých značek. I když část lupu zanechal před budovou, vznikla poškozené firmě škoda za téměř 44 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policejní hlídky.
 
Chtěl žít zdravě
Podle zásad zdravé výživy chtěl zřejmě žít 21letý mladý muž z Kadaně. Vydal se do prodejny potravin v Klášterci nad Ohří, kde z regálu odcizil celkem 20 kusů balení sýrů různých značek za 340 korun. Protože neměl na zaplacení, sýry ukryl a snažil se projít pokladnami bez placení. Přivolaná policejní hlídka pachatele převezla na útvar. Tam bylo zjištěno, že neuplynula dlouhá doba od chvíle, kdy stál před soudem v Chomutově a vyslechl si rozsudek za krádeže.
 
O vloupání nešlo
Minulý týden přijali chomutovští policisté oznámení o vniknutí do domu v Přemyslově ulici, který je v rekonstrukci. Zástupce poškozené firmy, která opravy provádí, při výpovědi sdělil, že z chodby domu zmizela laserová vodováha za 5 tisíc korun. Vyšetřování krádeže mohli policisté zakrátko odložit. Dostavil se totiž majitel firmy a uvedl, že okno u domu zapomněl někdo ze zaměstnanců zavřít a vodováhu dohledali ve skladu společnosti.   
 
Pachatel skončil ve vazbě
Do bytu v Palachově ulici přišel několikrát za poškozeným 21letý Jirkovák. Požadoval po něm vrácení zlatého řetízku, který muž však mezitím zastavil v zastavárně. Při své poslední návštěvě ho dokonce zranil, zranění si vyžádalo ošetření u lékaře a následný pobyt v nemocnici. Kromě toho policisté prokázali, že se na konci května vloupal v ulici Osvobození do sklepních místností v suterénu domu. Majiteli odcizil různé nářadí a horolezecké vybavení. Škoda se vyšplhala na 71 tisíc korun. Pachatel byl zadržen, převzal si obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, ublížení na zdraví a vydírání. Skončil v policejní cele, neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudkyně Okresního soud Chomutov byl pachatel eskortován do věznice v Litoměřicích.
 
S policejní hlídkou nepočítali
Trojice mladíků z Kadaňska si chtěla opatřit peníze prodejem cizích věcí. Společně se proto vydali do objektu firmy ve Vilémově. Areál je v současné době opuštěný, jelikož výroba byla zastavena. Pachatelé vnikli dovnitř a snažili se odcizit nějaké věci, které by mohli prodat. V krádeži jim zabránila policejní hlídka a muže ve věku 17,19 a 28 let zadržela. Svůj úmysl ani nezapírali, čeká a ně obvinění z krádeže. 
 
Ukradená loď
Policisté v Radonicích pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který na Nechranické přehradě odcizil loď. Zloděj překonal zámek, kterým byla pramice ukotvená a odvezl ji na neznámé místo. Majitel vyčíslil škodu na 30 tisíc korun, za krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
 
2. září 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem