Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během uplynulého víkendu bourali motorkáři

LIBERECKO - V sobotu odpoledne havaroval řidič motocyklu Kawasaki ve Světlé pod Ještědem, v neděli po poledni řidič motocyklu Kawasaki u Bílého Kostela nad Nisou. 

Požití alkoholu před jízdou se vymstilo 19letému řidiči motocyklu, který se svým strojem Kawasaki havaroval na Českodubsku ve Světlé pod Ještědem. Nehoda se stala v sobotu 29. srpna 2015 krátce před pátou hodinou odopoledne. Mladý motorkář jel po hlavní silnici vedoucí částí obce Hodky ve směru na Světlou pod Ještědem. Následně sjížděl z hlavní silnice na vedlejší, kde v danou dobu jel v opačném směru autobus meziměstské dopravy. Autobus chtěl na křižovatce odbočit vlevo směrem do Rozstání a při tom dával přednost motocyklu. Řidič motocyklu se však nedržel při pravém okraji vozovky a zároveň nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem. Narazil tak levým bokem do levé přední části autobusu.

DN Světlá p. JeštědemDN Světlá p. Ještědem

Při nehodě utrěpl řidič motocyklu těžké zranění, se kterým jej transportoval vrtulník letecké záchranné služby do Krajské nemocnice Liberec. Ještě před transportem do nemocnice se mladík podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl pozitivní. Naměřená hodnota činila přes 0,8 promile. U řidiče autobusu byl výsledek dechové zkoušky negativní. V autobuse se v době nehody nenacházeli kromě řidiče žádní cestující. Kromě toho, že mladík na motorce byl pod vlivem akoholu, jeho stroj neměl platnou technickou kontrolu. Policisté motocykl zajistili pro další zkoumání, aby mohla být vyloučena i případná technická závada. Na poškozeném autobuse a motocyklu vznikla předběžná škoda 25 tisíc korun.

Druhou nehodu motorkáře řešili dopravní policisté v neděli 30. srpna 2015 krátce po poledni poblíž Bílého Kostela nad Nisou. Řidič motocyklu Kawasaki cizí státní příslušnosti jel po silnici I. třídy č. 35 ve směru od Bílého Kostela nad Nisou do Hrádku nad Nisou. Při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost a dostal smyk. S motocyklem havaroval vpravo mimo vozovku. Pádem si způsobil 55letý řidič blíže nespecifikované zranění, se kterým jej z místa nehody převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby do liberecké nemocnice na ošetření. Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Na motocyklu byla vyčíslena předběžná škoda 3 tisíce korun.


31.8.2015
por. Bc . Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Světlá p. Ještědem

DN Světlá p. Ještědem 

Detailní náhled

DN Světlá p.Ještědem 1

DN Světlá p.Ještědem 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem