Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Během včerejšího dne šetřili tachovští policisté dvě kuriózní nehody

TACHOV, STŘÍBRO – Jeden řidič nezvládl řízení elektrokoloběžky, druhý se při jízdě na motorce střetl s divočákem. Oba řidiči utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. 

     Tachovští dopravní policisté přijali včerejšího dne kolem 7:40 hod. oznámení o kuriózní nehodě, která se stala v Tachově v Plzeňské ulici. Směrem na obec Trnová jel na elektrokoloběžce 50letý muž, který přejížděl ze silnice na chodník po pravé straně vozovky. Z dosavadního šetření vyplývá, že při přejíždění vyvýšeného obrubníku nezvládl řízení koloběžky a spadl na chodník. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl z místa převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření. Ještě před tím policisté s mužem provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Škoda na koloběžce nevznikla. Nehodou se dopravní policisté i nadále zabývají.
     Vzhledem k tomu, že se dopravní policisté v silničním provozu stále více setkávají s elektrokoloběžkami či elektrokoly, doporučují jejich uživatelům, aby se řádně seznámili zejména s jejich ovládacími prvky a s jízdními vlastnostmi a aby nepřeceňovali své schopnosti při řízení těchto dopravních prostředků, než si jejich obsluhu a manipulaci dostatečně osvojí. 

     Druhá méně obvyklá dopravní nehoda se stala kolem 17:40 hod. na silnici mezi obcemi Stříbro a Těchlovice. Ve směru na Těchlovice jel 52letý řidič s motocyklem Honda. Na rovném úseku komunikace mu do jízdní dráhy vběhlo náhle divoké prase. Motocyklista na danou situaci již nestihl zareagovat a střetl se se zvěří. Po nárazu byl motocykl odmrštěn vpravo mimo komunikaci, kde zůstal ležet na levém boku. Při nehodě utrpěl řidič zranění, a tak byl z místa převezen do nemocnice. Ještě před tím u něj policisté provedli dechovou zkoušku, kterou vyloučili požití alkoholu před jízdou. Divoké prase z místa odběhlo pryč. Vzniklou škodu na motocyklu odhadli policisté na 50 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
29. 9. 2017

vytisknout  e-mailem