Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během včerejška šest nehod a čtyři lehká zranění

LIBEREC - Příčinou byla převážně rychlost. 

Statistika nehodovosti za 27. července 2009

  DN Usmr. TZ LZ Škody Příčiny Vyřízeno
27.7.09 6 0 0 4 455 tis.Kč rychlost 0

Včera, krátce před devátou hodinou ráno, zranil dosud neznámý řidič ženu, která přecházela po přechodu pro chodce v Českém Dubu v ulici Husova. Od Hodkovic n/M přijížděl ke křižovatce s ulicí Husova, do níž odbočoval, neznámý řidič. Z dosud nezjištěných příčiny narazil do boku ženy, která přecházela. Ihned zastavil, a poté, co mu žena sdělila, že jí nic není, nasedl do auta a odjel. Pak ale zjistila, že má poraněnou ruku a byla převezena do Krajské nemocnice Liberec k ošetření. To už ale neznámý řidič na místě nebyl. Policisté se nyní snaží zjistit nějaké bližší informace k vozidlu nebo jeho řidiči. Přivítají proto i postřehy lidí, kteří nehodu mohli vidět. Informace mohou volat na telefon: 974 466 251 nebo na bezplatnou tísňovou linku 158.

Po deváté ráno utrpěli lehká zranění dva muži, kteří cestovali autobusem MHD. Řidič jel od centra směrem k ulici Ruprechtická. Když jel kolem plaveckého bazénu, nedbal dle zjištění dopravních policistů zvýšené opatrnosti, a před přechodem pro chodce začal prudce brzdit. V důsledku toho spadli cestující autobusu a dva z nich se lehce zranili. Oba převezla sanita do Krajské nemocnice Liberec. Jeden z nich byl po ošetření propuštěn, druhý je v nemocnici hospitalizován. U řidiče autobusu byla provedena orientační dechová zkouška - její výsledek byl negativní. Veškeré okolnosti nehody jsou předmětem šetření.

Se zraněním skončil v Krajské nemocnici Liberec 27 letý motorkář z Liberecka. U křižovatky s ulicí Mosteckou začal předjíždět osobní auto, které jelo před ním. Když se dostal do protisměru, čelně narazil do Fordu Tranzit, jehož řidič jel od centra Liberce. U řidiče tranzitu byla orientační dechová zkouška negativní, u motorkáře ji nebylo možné z důvodu zranění provést. Byla mu proto v nemocnici odebrána krev k laboratornímu rozboru, zda neřídil pod vlivem alkoholu. Na motorce (Honda) a na tranzitu vznikla škoda za 220 tisíc korun. Nehoda je i nadále v šetření.


Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

 

 

vytisknout  e-mailem