Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Benátská 2016" - AKTUALIZACE

LIBEREC - Policisté budou od čtvrtka do neděle dohlížet na bezpečnost a pořádek ve sportovním areálu Vesec při konání hudební a kulturní akce "Benátská 2016. 

AKTUALIZACE - 31.7.2016

Na známý hudební festival, který trval od čtvrtka 28. července do neděle 31. července přišlo okolo 19 000 návštěvníků. Během této doby policisté ve dne, v noci zajišťovali bezpečnost osob a majetku a ochranu veřejného pořádku. Na zajištění klidného průběhu celé akce dohlíželo okolo 150 policistů. Nasazené síly a prostředky byly adekvátní k počtu návštěvníků a charakteru akce. Za celou dobu opatření zkontrolovali policisté 234 osob a 207 vozidel. Při tom zjistili 100 přestupků v dopravě, za které uložili blokové pokuty ve výši 50 000,- korun. Jednalo se v převážné většiny o překročení nejvyšší dovolené rychlosti a porušení některého ze zákazů. V jednom případě bude dopravní přestupek oznámen do správního řízení příslušnému správnímu orgánu. 

5

V průběhu celé akce nedošlo k žádné mimořádné události a k žádnému vážnějšímu narušení veřejného pořádku. Policisté řešili pouze drobné konfliky mezi návštěvníky akce, které ve dvou případech evidují jako přestupkové jednání proti občanskému soužití. Dále policisté zjistili dva řidiče pod vlivem drog, jejichž jednání bylo vyhodnoceno jako přestupkové a dva řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Jeden řidič měl naměřenou hodnotu do jedné promile a jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán a druhý řidič měl hodnotu dechové zkoušky nad jednu promile, kdy policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky".  V jednom případě bylo oznámeno poškození stánku s občerstvením, ke kterému došlo z pátku na sobotu. Zde byla škoda předběžně vyčíslena na 4 tisíce korun a věc eviduje obvodní oddělení Liberec - Vesec jako přestupek proti majetku. 

Policistům se podařilo udržet klid a veřejný pořádek a také maximálně eliminovat trestnou činnost, což se provejilo na skutečnosti, že nemuseli řešit žádné případy trestné činnosti majetkového charatkeru a ani případy výtržnictví.

Opatření bylo ukončeno po odjezdu všech účastníků, v neděli 31. července 2016 ve 13.00 hodin. 


31.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE - 30.7.2016

6

 

 V pátek byla již návštěvnost hudebního festivalu "Benátská 2016" podstatně vyšší. Velmi zajímavý program přilákal okolo 10 000 příznivců. I druhý den festivalu se obešel bez vážného narušení veřejného pořádku. Nedocházelo ani k žádným konfliktním situacím mezi návštěvníky a ani k žádným kolizním situacím v dopravě. 


Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec přijali pouze jedno oznámení o poškození stánku s občerstvením uvnitř areálu. Neznámý pachatel dnes v brzkých ranních hodinách nezjištěným předmětem prořezal boční plachty u jednoho ze stánků. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4 tisíce korun a věc je vedena jako přestupek proti majetku.

Dále policisté řešili jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Naměřená hodnota byla vyhodnocena jako přestupkové jednání. I tento den řešili policisté na tři desítky přestupků v dopravě. Ty se převážně týkaly nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti a porušení nějakého ze zákazů.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

AKTUALIZACE - 29.7.2016

Ve čtvrtek odstartoval ve sportovním areálu Liberec - Vesec 24.ročník známeného hudebního festivalu "Benátská 2016". Během čtvtka ho navštívilo 2500 příznivců hudby. První den festivalu se obešel bez vážnějších narušení veřejného pořádku. V jednom případě jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení o nadměrném hluku.

 

8


Policisté řešili během bezpečnostního opatření dva přestupky na úseku toxikomanie a dále 30 přestupků v dopravě, za které uložili blokové pokuty ve výši 17.500 korun. V jednom případě přestupek oznámili příslušnému správnímu orgánu. Přestupky v dopravě se týkaly z převážné většiny porušení nejvyšší dovolené rychlosti. 

Policejní hlídky jsou během konání festivalu v neustálém spojení s bezpečnostní agenturou i s pořadatelskou službou a probíhá mezi nimi nepřetržitá komunikace. Bezpečnostní služba provádí u vstupu do areálu nejen prohlídky samotných návštěvníků, ale také zásobovacích vozidel, která dále pokračují do areálu. 

 

29.7.2016
por. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 
 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tento týden ve čtvrtek 28. července 2016 začíná již 24. ročník známého hudebního festivalu "Benátská noc 2016" ve sportovním areálu Vesec - Liberec. Hudební a kulturní akce bude probíhat po celé čtyři dny včetně neděle. S ohledem na uplynulé roky a vysokou návštěvnost akce,  očekáváme i v letošním roce velký počet příznivců nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Z tohoto důvodu přijala Policie ČR bezpečnostní opatření, jehož záměrem je zejména zajistit bezpečnost osob a majetku a ochranu veřejného pořádku. Cílem je zabezpečit klidný průběh akce po celou dobu jejího konání bez vážnějšího narušení veřejného pořádku. Dalším úkolem policistů bude zajišťovat v průběhu akce bezpečnost a plynulost silničního provozu a udržovat dopravní obslužnost v bezproblémových mezích. Kromě toho budou policisté preventivně působit k zamezení páchání trestné činnosti, zejména majetkového charakteru - kapesních krádeží, krádeží motorových vozidel a krádeží věcí z vozidel, dále v oblasti alkoholové i nealkoholové toxikomanie a dalších trestných činů. 

Při výkonu služby na této akci bude plně využit i monitorovací vůz Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a  velitelskoštábní mobilní pracoviště. 

Do bezpečnostního opatření budou zapojeny všechny služby v blízkosti konání akce - pořádková, dopravní, cizinecká policie, Služba kriminální policie a vyšetřování, psovodi, extremisti apod. Opatření bude koncipováno k prvnímu stupni ohrožení terorismem, které v návaznosti na současnou bezpečnostní situaci v Evropě vyhlásila Vláda ČR. Adekvátní opatření za účelem zajištění ochrany života, zdraví, majetku a veřejného pořádku spočívají zejména v důkladném monitorování a kontrole míst se zvýšenou koncentrací osob.

V souvislosti s konáním akce žádáme všechny návštěvníky, aby své cenné věci a osobní věci neponechávali v zaparkovaných vozidlech a ve stanech v kempu. Ke krádežím věcí ze stanů dochází zpravidla v době, kdy bývají opuštěny. Dále prosíme návštěvníky, kteří na místo přijedou svými vozidly, aby si svá vozidla řádně zabezpečili proti krádežím a dále aby parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení a pokyny policistů. Předejde se tím zbytečným kolizním situacím. 

Parkování pro návštěvníky akce bude zajištěno nedaleko sportovního areálu na louce, kam je příjezd z ulice Brunclíkova a Česká naproti Koloře. 

Předem upozorňujeme, že řidiče čeká bezpočet kontrol. Nejen řidiče, ale všechny návštěvníky čekají z důvodu zajištění jejich bezpečnosti zvýšené prohlídky u vstupu do samotného areálu. Prosíme tedy návštěvníky o trpělivost a aby na časové prodlevy brali zřetel. 
 

25.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem