Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Benátská noc 2013 - vyhodnocení

VESEC - Již tento víkend se ve Sportovním areálu Vesec uskuteční 21. ročník tradičního festivalu Benátská noc. Policisté jsou připraveni zajišťovat veřejný pořádek i dohlížet na bezpečnost silničního provozu. 

Hudební festival Benátská noc navštívilo od pátku do neděle přibližně 16 000 příznivců a na zajištění klidného průběhu této akce dohlíželo celkem 130 policistů. Strážci zákona zkontrolovali 141 osob a 110 vozidel. Přestupcům bylo uloženo celkem 114 blokových pokut v celkové výši přes 51 000 korun. Podařilo se zadržet 3 pachatele, kteří kradli z vozidel benzín a tři hříšníky, kteří řídili motorové vozidlo, ač měli k této činnosti vyslovený zákaz. Došlo pouze ke dvěma případům souvisejících s trestnou činností, které šetří policisté z Obvodního oddělení Vesec. Řidiči, kteří si nebyli jisti, zda nemají "upito" a chtěli usednout za volant, měli možnost se preventivně a bezplatně podrobit dechové zkoušce na alkohol, kterou na jejich požádání zajišťovali policisté. Do akce byly nasazeny adekvátní a dostačující síly a prostředky a s jejich přispěním se podařilo eliminovat trestnou činnost na minimum. V průběhu celé akce nedošlo k žádné mimořádné události. Bezpečnostní opatření bylo ukončeno dnes, půl hodiny po půlnoci.
 
por. Petr Kmínek
29. 7. 2013
__________________________________________________________________________________________________________________________
Ve dnech 25. až 28. července 2013 se ve Sportovním areálu Vesec - Liberec uskuteční hudební a kulturní akce „Benátská noc 2013“, v letošním roce již 21. ročník. Jedná se o tradiční akci, kterou každoročně navštěvují tisíce příznivců festivalů, a to jak z České republiky, tak i ze zahraničí. Festival s sebou pochopitelně přináší určitá bezpečnostní rizika, která se Policie ČR ve spolupráci s pořadatelem pokusí snížit na minimum. V průběhu bezpečnostního opatření, se ve službě vystřídá bezmála stovka policistů, a to jak z pořádkové, dopravní  či cizinecké policie, tak i ze služby kriminální policie a vyšetřování. Při výkonu služby na této akci bude plně využit i monitorovací vůz Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Jako výpomoc přijedou do Liberce i polští policisté, kteří budou ve společných hlídkách s českými policisty.
 
Prioritním cílem policistů je, aby akce proběhla bez větších komplikací, tedy bez vážných konfliktních situací či narušení veřejného pořádku. Při své službě se budou tedy zaměřovat na bezpečnost osob a majetku a ochranu veřejného pořádku. Zaměří se také na kapsáře a eliminaci trestné činnosti zejména majetkového charakteru, jako například vloupání do vozidel či jejich krádeže, apod. Rovněž budou provádět dohled nad silničním provozem a kontrolovat, zda řidiči respektují dopravní značení, uzavírky a zda neparkují mimo vyhrazený prostor.  
 
Předem oznamujeme, že řidiče čeká bezpočet kontrol. Věříme, že s tím návštěvníci festivalu, kteří přijedou osobními vozy, počítají. Jedná se o preventivní dohled, kterým chceme předejít případným tragédiím pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. 
 
Jistá bezpečnostní "opatření" jsou i na samotných návštěvnících festivalu. Určitě není rozumné nechávat ve vozidlech viditelně tašky, elektroniku a další cenné věci, které mohou přilákat pozornost zlodějů. To samé platí při opouštění stanů. Při odchodu je nutné vzít si s sebou doklady a důležité či hodnotnější věci. Rovněž upozorňujeme návštěvníky, kteří na místo přijedou svými vozidly, aby s nimi parkovali na místech k tomu určeným a respektovali dopravní značení o zákazu parkování v místě a okolí konání akce. 
      
 
 
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
25. 7.2013.  

vytisknout  e-mailem