Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovští policisté hledají řidiče osobního automobilu, který měl na přechodu pro chodce srazit starší ženu

BENEŠOVSKO – Zároveň by přivítali i další případná svědectví, na základě kterých by mohli tento případ úspěšně vyřešit. Informací prozatím mnoho nemají. Vědí jen, že žena bezprostředně po nehodě neuplatňovala žádné zranění. O několik hodin později ale lékaře a následně i policii přece jen navštívila.  

Událost se stala ve středu 8. července letošního roku kolem jedenácté hodiny dopoledne v benešovské Nádražní ulici. Pětasedmdesátiletá paní tady přecházela po přechodu pro chodce z levé strany na pravou ve směru jízdy od ulice Konopišťská k Jiráskově. První polovinu vozovky bezpečně přešla a přes ostrůvek pokračovala dále. V okamžiku, kdy se měla nacházet ještě na vyznačeném přechodu, mělo do ní narazit osobní motorové vozidlo pravděpodobně červené barvy. Jeho řidič zastavil a zeptal se jí, zda není zraněna. Tvrdila, že ne, chtěla pouze odvézt domů. Po několika hodinách ale lékaře přece jen navštívila s tím, že má zranění na noze. Hned poté se obrátila na policii. Žádné údaje k řidiči ale nepředložila. Pamatovala si pouze, že vozidlo bylo zřejmě červené nebo červenohnědé a muž mohl být ve věku kolem 30 let. Nic bližšího k jeho osobě si ale bohužel nepamatovala. Policisté tak znají prozatím pouze její verzi celé události. Pro zdárné vyřešení případu by ale potřebovali vyslechnout i zmíněného řidiče. Velmi by jim proto pomohlo, kdyby se sám přihlásil a podal k věci řádné vysvětlení. Přivítali by ale také jakákoliv další svědectví veřejnosti, která by jim mohla při řešení případu pomoci.

Jakékoliv informace k této dopravní nehodě přijmou policisté benešovského dopravního inspektorátu kdykoliv na tel. čísle: 974 871 261, anebo operátoři na lince 158. Děkujeme.

V souvislosti s podobnými případy upozorňujeme na povinnosti účastníků dopravní nehody, které jasně stanoví zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Pokud při takové události nedojde ke zranění, úmrtí, anebo škoda u některého ze zúčastněných vozidel nepřesáhne 100 tisíc korun, jsou účastníci povinni sepsat společný záznam o dopravní nehodě a na požádání si navzájem prokázat svou totožnost. Tu by měli znát i přesto, že na první pohled nevyjdou najevo žádné následky. Údaje tak mají k dispozici pro případ, že by událost dodatečně oznámili policii.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
22. července 2015
 

vytisknout  e-mailem