Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovští policisté hledají řidiče světlého SUV, který měl počátkem listopadu účast na dopravní nehodě ve Vlašimi

BENEŠOVSKO – Při té měl nacouvat na staršího muže a ženu. Protože mu tvrdili, že jsou nezraněni, odvezl je pouze domů. Druhý den ale žena vyhledala ošetření v nemocnici a vše oznámila policii.  

Další případ, kdy si aktéři dopravní nehody nevyměnili své kontakty, ani nesepsali společný záznam o dopravní nehodě, nyní opět řeší policisté benešovského dopravního inspektorátu. Obrátila se na ně totiž osmašedesátiletá paní s tím, že se společně se svým třiasedmdesátiletým známým stali účastníky právě takové události. Ve středu dne 2. listopadu do nich měl totiž nacouvat neznámý řidič v neznámém vozidle. Vše se odehrálo kolem půl šesté večer v křižovatce ulic Pláteníkova a Na Valech ve Vlašimi. Tady mělo neznámé vozidlo při najíždění do ulice Na Valech zastavit kvůli situaci v dopravním provozu. V tu chvíli stáli oba starší lidé na chodníku za vozidlem. To ale náhle začalo couvat. Muži narazilo do ramene a ženě přejelo nohu. Řidič okamžitě vystoupil a nabídl jim, že je odveze do nemocnice na vyšetření. To oba odmítli a nechali se pouze odvézt domů. Druhý den ale žena vyhledala lékařské ošetření a případ oznámila policii.

K neznámému řidiči a jeho vozidlu tak mají policisté jen několik málo informací. Vycházejí prozatím pouze z ženiny výpovědi, podle které se mělo jednat o bílé nebo stříbrné metalické vozidlo rodinného typu SUV s vyšší zadní částí. Za volantem měl sedět muž s černými vousy a šedivými vlasy. A právě s ním by potřebovali co nejdříve hovořit. Zároveň přivítají i jakákoliv další případná svědectví. Informace přijmou buď na telefonu benešovského dopravního inspektorátu: 974 871 261, anebo je lze sdělit operátorům na lince 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme.

Závěrem opakovaně upozorňujeme, aby lidé takovéto, byť z jejich pohledu banální události, v žádném případě nepodceňovali. Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích jsou totiž povinni při podobných událostech sepsat společný záznam o dopravní nehodě a na požádání si navzájem prokázat svou totožnost. Jen tak mohou zabránit případným komplikacím při dodatečném vyšetřování události.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
4. prosince 2015

vytisknout  e-mailem