Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Berounští kriminalisté obvinili distributory pervitinu

Do drogy přidávali hnojivo na květiny 

Další úspěch berounských kriminalistů na drogové scéně
 
Dalším úspěchem se mohou pochlubit berounští kriminalisté z Toxi týmu, kteří tento týden provedli tvrdý zásah v oblasti drogové kriminality na Hořovicku. Kriminalisté zadrželi 38letého muže a 36letou ženu, kteří po dobu několika let distribuovali drogu pervitin desítkám osob z Hořovic a okolí.
Tímto zásahem utrpěla drogová scéna na Hořovicku velkou trhlinu, jelikož tito pachatelé patřili mezi největší zásobovače této drogy. Celé vyšetřování bylo značně složité, protože odběratelů drog od těchto distributorů bylo značné množství.
V průběhu vyšetřování zjistili policisté šokující informaci, která spočívala v tom, že jeden z pachatelů za účelem získání vyššího zisku za drogu, do pervitinu přidával hnojivo na květiny ( tzv. drogu řezal jinou látkou ). Toto by mělo být varováním pro případné uživatele pervitinu a to nejen z důvodu užití nekvalitní drogy, ale především s ohledem na skutečnost, že její užití by mohlo mít život ohrožující následky.
S ohledem na skutečnost, že se nejedná o pachatele začátečníky, ale oba byli již v minulosti za tuto trestnou činnost souzeni a prováděli ji ve značném rozsahu, hrozí jim nyní za trestný čin „ Nedovolená výroba a jiné nakládání s omanými a psychotopními látkami a jedy“ trest odnětí svobody až na deset let. Obvinění jsou v současné době umístěni ve vyšetřovací vazbě.
 
 
                                                                                                                                         nprap. Marcela Pučelíková

vytisknout  e-mailem