Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Berounští kriminalisté opět udeřili do oblasti drogové scény a majetkové trestné činnosti

Beroun – Zadrželi a obvinili celkem pět osob. 

Berounští kriminalisté z „toxi týmu“ provedli další z úspěšných realizací na našem okrese. Postupně se jim podařilo zadržet a následně obvinit pět osob, které jsou podezřelé z trestných činů „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a  psychotropními látkami a s jedy“, „krádež“, „poškození cizí věci“ a „podílnictví“. Jedná se o čtyři muže a jednu ženu z okresu Beroun.
V průběhu vyšetřování celého případu kriminalisté zjistili, že hlavní podezřelý ve věku 39 let, distribuoval v rámci okresu Beroun drogu pervitin a marihuana koncovým uživatelům. V rámci prověřování bylo dále zjištěno, že zorganizoval vloupání do kogeneračních jednotek v obci Hořovice. Způsobená škoda, která poškozené firmě vznikla, byla předběžně vyčíslena na částku přesahující 600tis. korun. Dále bylo zjištěno, že zbývající obvinění se na samotné krádeži různou měrou podíleli, a to ať už jako spolupachatelé nebo překupníci kradených věcí.
Vyšetřování celého případu trvalo kriminalistům zhruba čtyři měsíce, v rámci kterých podrobně zmapovali trestnou činnost všech obviněných. Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek, při kterých byly nalezeny a následně zajištěny drogy a věci pocházející z majetkové trestné činnosti. Zajištěné drogy byly následně odeslány k provedení odborného vyjádření z oboru kriminalistika, odvětví chemie.
Na hlavního podezřelého byl prostřednictvím státního zástupce podán návrh na vzetí do vazby, kterému však soud nevyhověl. Trestní stíhání všech obviněných je tedy vedeno na svobodě. V případě odsouzení hrozí těmto pachatelům až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Marcela Pučelíková

vytisknout  e-mailem