Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda pro děti z tetínské základní školy

BEROUNSKO – Preventivní přednáška na téma trestní odpovědnost. 

Policejní preventistka navštívila v rámci dlouhodobé spolupráce Základní školu v obci Tetín na Berounsku. S tamním vedením a metodičkou prevence připravují pravidelné přednášky pro děti z celé školy.

Ve středu 28. února přišli na řadu žáci ze 4. a 5. třídy. Pro ně si policistka připravila téma trestní odpovědnosti. Děti se dozvěděly, od kdy a jakým způsobem jsou odpovědné za své protiprávní jednání. Preventistka jim vysvětlila pojmy přestupek a trestný čin a zároveň vysvětlila, jaký je mezi nimi rozdíl. K tématu pak přidala, jaké tresty a sankce za trestné činy a přestupky existují. Na základě různých dotazů děti zjistily, jaké nejčastější trestné činy Policie ČR řeší. Na téma přišlo sprejerství, vandalismus, majetková trestná činnost i různá protiprávní jednání, ke kterým dochází na internetu a sociálních sítích. Děti pak společně zhlédly preventivní video „Chovej se, jak máš, i když 15 nemáš“.

Další setkání s dětmi z tetínské školy neproběhne na půdě školy, ale na Územním odboru v Berouně, kde v rámci připravované exkurze navštíví vybrané pracoviště a dozví se o mnoho informací o nelehké práci policistů.

V červnu se budeme těšit!

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
29. února 2024

Odkazy do noveho okna

ZŠ Tetín

ZŠ Tetín 

Detailní náhled

ZŠ Tetín

ZŠ Tetín 

Detailní náhled

ZŠ Tetín

ZŠ Tetín 

Detailní náhled

ZŠ Tetín

ZŠ Tetín 

Detailní náhled

ZŠ Tetín

ZŠ Tetín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem