Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda v domově seniorů

KLADENSKO – Více než třicet důchodců si vyslechlo rady, jak předejít nebezpečným situacím. 

V pátek  9. prosince 2016 v dopoledních hodinách se policistky oddělení tisku a prevence vydaly společně s velitelem Městské policie Unhošť na setkání do domova seniorů, aby důchodce seznámily s knihou „Černá kronika aneb ze soudních síní“, kterou vydala Policie ČR Moravskoslezského kraje. Nejprve pracovnice oddělení tisku a prevence přečetly povídku „O vnucích“.

Dále si společně strážci zákona připravili přednášku, která se týkala bezpečí seniorů.

Nejprve jsme seznámili přítomné s vývojem trestné činnosti v lokalitě. Vzhledem k tomu, že vyhláška města zakazuje podomní prodej, informovali jsme posluchače o tom, že mají hlásit tuto činnost neprodleně policistům, či strážníkům. Dále jsme je varovali před akcemi typu „šmejdi“ a v neposlední řadě jsme upozorňovali na kapesní krádeže, které řešíme převážně v obchodních centrech, kdy bez dozoru ponechané kabelky jsou velkým lákadlem zlodějů. Také vybírání finanční hotovosti v bankomatech a uložení PIN kódu společně s platební kartou představuje vážný problém. Hovořili jsme také o půjčování finanční hotovosti příbuzným, či braní si půjček na vánoční dárky, které mnohdy uvrhne seniory do dluhových pastí.

Požádali jsme seniory, aby pomáhali řešit běžnou kriminalitu v obci tak, aby si všímali svého okolí a kontaktovali policii v případě, že se v jejich sousedství objeví neznámý člověk, či podezřelé vozidlo.

Beseda se setkala s velmi kladným ohlasem. Senioři živě diskutovali s přednášejícími, kteří ochotně zodpovídali všechny dotazy.

V rámci projektu „Bezpečné město Unhošť“, který probíhá již několik let, budou podobné preventivní akce a projekty v obci pokračovat i následujícím období.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem