Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Beseda v Duchcově

Duchcov - Senioři byli seznámeni se zásadami bezpečnosti.  

     V úterý 20. ledna odpoledne proběhla v prostorách duchcovského klubu seniorů v ulici V Domkách beseda s policistou Oddělení tisku a prevence Policie České republiky v Teplicích a krajským koordinátorem BESIP. Beseda nazvaná „Nebezpečný věk“ byla určena prioritně pro lidi staršího data narození, kteří se často stávají oběťmi podvodníků a zlodějů.

 
     Přednášející seniory z Duchcova i okolí seznámili se zásadami, jejichž dodržování je důležité při předcházení trestné činnosti a k eliminaci možných rizik, která starším lidem hrozí. Vyslechli si nejen konkrétní případy z praxe, kdy se oběťmi stali senioři, ale také rady, jak se v krizové situaci zachovat.

     Okruh témat byl široký, od bezpečného pohybu na ulici, nebo v městské hromadné dopravě, přes bezpečnost doma, nebo při vybírání peněz z bankomatů, dále nebezpečí kapesních krádeží během nákupů, podvodů na seniorech včetně „legend“, které pachatelé používají a podobně.

     Jan Pechout z BESIP seniorům připomenul zásady bezpečného pohybu v silničním provozu, městské hromadné dopravě, nebo na kole a posluchače seznámil i s největšími riziky, která jim v souvislosti s provozem na pozemních komunikacích mohou hrozit. 
    
     Beseda byla doplněna zajímavými tematickými videi, na kterých mohli účastníci shlédnout případy, ke kterým došlo, případně může dojít v běžném životě. Přednáška se setkala s velice kladným ohlasem zúčastněných, kteří po ukončení programu obdrželi malý dárek.


Teplice, 21. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 
beseda v Duchcověbeseda v Duchcově

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beseda v Duchcověbeseda v Duchcově

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beseda v Duchcověbeseda v Duchcově

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beseda v Duchcověbeseda v Duchcově

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem