Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bez oprávnění, zato pod vlivem alkoholu

Český Krumlov – Velešín – Zákaz řízení mu patrně nepřekážel, řídil dál a odvahu si posiloval alkoholem. 

Dne 19. dubna 2020 krátce po deváté hodině večerní policisté obvodního oddělení Kaplice při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zastavili u nádraží ve Velešíně osobní vozidlo značky Peugeot.

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla, při čemž zjistili, že osmnáctiletý mladík z Českokrumlovska usedl za volant, ačkoliv si byl plně vědom, že má a Městským úřadem Český Krumlov vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a dále že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel i Okresním soudem v Českém Krumlově do dubna 2021. Policisté řidiče vyzvali k provedení testu na alkohol přístrojem Dräger. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 1,4 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření. Vozidlo bylo na místě odstaveno, uzamčeno a další jízda byla mladému muži zakázána.

Policisté mu dne 21. dubna 2020 sdělili podezření z trestného činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je nadále vedena formou zkráceného přípravného řízení.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

policejní preventistka

22. dubna 2020

vytisknout  e-mailem