Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez peněz to jde jen stěží

DĚČÍN - Policisté nadělují každý den ... 

Pomoc hledal u policistů
 
VANSDORF – Majitel varnsdorfského bytu se v uplynulých dnech obrátil na místní policisty, jelikož  se potýká s nezbednou nájemnicí. Dle jeho vyjádření jistá třicátnice zdráhá naplnit podmínky stanovené nájemní smlouvou a nerespektuje písemnou dohodu. K opuštění pronajatého bytu z její strany mělo dojít již k 31. srpnu letošního roku. Nestalo se, a tak 3. prosince vlastníkovi došla trpělivost a obrátil se na policii. Místní strážci zákona získané informace prověřili a třetího prosince letošního roku ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.
 
Bez peněz to nejde
 
DĚČÍN – Policejní vyšetřovatel sdělil devětadvacátého listopadu 2014 sdělení obvinění pětatřicetiletému muži z Jílového, který se měl v minulosti dopustit pěti případů krádeže vloupáním. Dvakrát letos zmizel z areálu soukromé společnosti v Martiněvsi pryžový kabel od cirkulárky. Majitel vyčíslil škodu na necelých osm tisíc českých korun. Začátkem října se v Kamenné u Jílového ze zahradní chatky ztratily potraviny, pracovní nářadí a různé spotřebiče, jejichž celková hodnota se pohybovala na hranici jedenácti tisíc českých korun. O čtrnáct dní později zmizelo v té samé lokalitě keramické nádobí, elektronika a další věci, jejichž absenci vlastník vyjádřil částkou 2.290,- Kč.  Jak se v průběhu policejního šetření ukázalo, obviněný muž má na svědomí zřejmě i rozbití skleněných dvířek náhrobního kamene a odcizení tří kusů uren z místního hřbitova. Mladý vyvrhel čelí obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a hanobení lidských ostatků. Za jeho počínáním byla  především finanční nouze.
 
Kápli na něj
 
RUMBURK – Od začátku letošního prosince čelí sdělení podezření mladý muž z Krásnolipska. Mladík se měl začátkem letošního října vloupat do odstaveného osobního vozidla, ze kterého pod rouškou noci zmizely dva zesilovače. O jeho neblahé návštěvě svědčila propíchnutá pneumatika a rozbité okno v zadní části vozu. Škoda se přiblížila k částce sedmi a půl tisíce českých korun. To ovšem nebyl jediný přešlap, kterého se měl v minulosti dopustit. V průběhu policejního prověřování vyšlo najevo, že mládenec má zřejmě na svědomí i odcizení wifi vysílače a dvou kamer ze stožáru v areálu fotbalového hřiště. Tyto prohřešky přivedly zmiňovaného výtečníka až k přečinům krádeže a poškození cizí věci.
 
 
Děčín, 5. prosince 2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem