Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bez peněz

Novojičínsko - Tržbu neodevzdala 

S podezřením ze spáchání přečinu zpronevěry prověřujeme 39letou zaměstnankyni prodejny alkoholu na Novojičínsku. Majiteli prodejny měla způsobit téměř 30tisícovou škodu tím, že neodvedla měsíční tržbu, kterou si ponechala pro svou potřebu.

Nesplnil svou zákonnou povinnost

V průběhu 7 měsíců letošního roku neodvedl 31letý jednatel firmy za zaměstnance pojistné na sociální zabezpečení a pojistné na veřejné zdravotní pojištění.  Ačkoli tuto povinnost měl, nesplnil ji.
Proč tak neučinil, prověřují policisté hospodářské kriminality s podezřením ze spáchání trestného činu neodvedení daně pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby. Neodvedená částka dosáhla téměř 1,5milionu korun.

Místo stožárů fotovoltaiku

Jedny pachatele, kteří kradli železnou konstrukci elektrických stožárů jsme zjistili a nyní prověřujeme další krádež kovů. Zloději se zaměřili na budovanou fotovoltaickou elektrárnu v Novém Jičíně. 
Z uzamčeného pozemku stavby odcizili pachatelé během několika dnů téměř 50ks 5metrových hliníkových profilů. Ze země také vytahali téměř 100 metrů měděných kabelů. Poškozené firmě tak vznikla předběžná škoda ve výši 55tisíc korun.
Věc prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci.


Tisková zpráva ze dne 15. listopadu 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem