Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bez svolení majitele a bez řidičáku

Novojičínsko - nyní mu hrozí pobyt za mřížemi. 

Zřejmě touha projet se na motocyklu vedla 39letého muže k obstarání si klíčů bez vědomí majitele a následné jízdě na Novojičínsku. Ovšem jen do doby, než jej k silniční kontrole zastavili strážci zákona.

Muž se měl v minulých dnech na pracovišti v Klimkovicích zmocnit volně odložených klíčů od motocyklu patřícímu jeho zaměstnavateli. Jelikož se motorka nacházela na jiném pracovišti v jedné z obcí na Novojičínsku, kde dotyčný také pracoval, dopravil se tam autobusem. Po vykonané práci měl ve večerních hodinách nasednout na motocykl a vydat se na cesty. Jeho jízda však netrvala dlouho, ještě v téže obci byl zastaven k silniční kontrole hlídkou z obvodního oddělení Bílovec. K jejich překvapení zjistili, že dotyčný není vlastníkem příslušného řidičského oprávnění a navíc se odmítl podrobit testu na přítomnost jiných návykových látek, stejně tak lékařskému vyšetření. K motocyklu uvedl, že patří jeho zaměstnavateli. Policisté ho proto telefonicky kontaktovali. Sdělil jim, že svou motorku nikomu nepůjčil. Poté se dostavil na místo, aby si zde svůj motocykl převzal, naštěstí v nepoškozeném stavu.

Policisté z Bílovce následně řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. U výslechu se muž ke skutku doznal, tvrdil, že motorku si chtěl jen zapůjčit a poté vrátit majiteli. Další jeho přestupková jednání byla oznámena příslušnému správnímu orgánu k projednání. Za výše uvedený přečin mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
14. června 2024

vytisknout  e-mailem