Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezdomovec si za uloupené peníze zaplatil hotel, jídlo a alkohol

ČESKOLIPSKO - Kriminalisté si pro lupiče přišli do hotelového pokoje. 

Dne 27. dubna večer popíjel 45letý bezdomovec společně s dalšími členy své komunity alkohol na lavičce v ulici U Vodního hradu poblíž Červeného zámečku v České Lípě a přitom si povšiml, že jeden z nich má u sebe větší finanční obnos. Konkrétně se jednalo o 71letého seniora, který ostatním ze svého platil krabicová vína. Pětačtyřicetiletý podezřelý se nejspíš pod vlivem vypitého alkoholu rozhodl, že mu peníze vezme.

Když pobral kuráž, začal do něj strkat a křičet, ať mu své peníze dá. O poznání starší a slabší muž je před ním chvilku zapíral, ovšem zbytečně. Pachatel je ten večer viděl na vlastní oči a trval tvrdě na svém. Nakonec ho několikrát udeřil pěstí do obličeje a pohrozil mu, že ho ještě zkope, pokud bude dělat problémy. Pak si peníze vzal z jeho kapsy sám. Šlo o celý měsíční starobní důchod a úspory poškozeného, částka , kterou mu odcizil, činila 15 000 korun.

Zatímco 71letý muž zůstal na ulici bez jediné koruny, lupič si šel nakoupit jídlo a alkohol a ubytoval se v jednom hotelu v centru České Lípy. Sem si také pozval svého kamaráda, aby si jeho dočasného luxusu trochu užil s ním. Ten důvod jeho náhlého zbohatnutí neznal, obviněný mu napovídal, že dostal nějaké peníze od své sestry.

V závěru minulého týdne si kriminalisté pro 45letého muže přišli přímo do hotelového pokoje. Během několika okamžiků se jim k loupeži přiznal a spolupracoval s nimi. Na rozhodnutí soudu o vině trestu si proto počká na svobodě. Hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody. Patnáctitisícový lup stačil utratit ještě do svého zatčení v hotelu.

7. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem