Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezdůvodně kopal do cizího auta

MOST - Prý neměl dobrý den; Řidiče prozradil divný styl jízdy. 

Z přečinu poškození cizí věci čelí obvinění 27letý muž z Mostu. Ten měl v Mostě v pozdně nočních hodinách poblíž centra poškodit kopem přední kapotu a boční zadní dveře zaparkovaného osobního vozidla a jeho majiteli zanechal hmotnou škodu ve výši 23 tisíc korun. Výtečník byl na místě zadržen svědkem události a předán policii. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Obviněný je vyšetřován na svobodě. Jaký byl přesný motiv jednání obviněného, policie nezjistila. Uvedl jen, že neměl zrovna dobrý den.

Kradl v obchodě koření
Celkem 15 kusů balení s kořenící směsí skončilo v batohu 29letého muže z Litvínova. Ten v jednom mosteckém supermarketu, kam přišel koncem srpna dopoledne, si ještě mezi regály ukryl do svého batohu zboží a poté prošel přes pokladny, aniž by za zboží zaplatil. Skončil u ostrahy a následně na policejním oddělení. Už v minulosti kradl a byl za to odsouzen. Lup byl zajištěn a vrácen zpět prodejně. Policisté Litvínovanu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V dechu měl řidič přes dvě promile alkoholu
V policejní cele skončil motorista ve věku 62 let z Mostu. Toho zastavili a kontrolovali v ulici na sídlišti Výsluní mostečtí policisté ve večerních hodinách, když reagovali na oznámení o nestandardní jízdě vozidla na silnici I. třídy. Policisté hlídkové služby u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a ukázala na výsledky přes dvě promile alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen a umístěn v policejní cele. Hlídka mu zadržela řidičský průkaz. Policisté obvodního oddělení v Mostě řidiči následně sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

Vyhýbal se nástupu do vězení
Za mříže se evidentně nechtělo 40letému muži z Litvínova. Už koncem roku obdržel do vlastních rukou výzvu k nástupu výkonu trestu odnětí svobody s nástupem do 14 dnů, což neučinil a bez zjevného důvodu se nástupu vyhýbal. Klec spadla letos v létě, když byl policií vypátrán až na Domažlicku. Vyšetřovatel mostecké policie nyní Litvínovana obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ludmila Světláková
Most 5. září 2019

vytisknout  e-mailem