Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezohledně projížděl městem

Havířov - ...chování řidiče napovídalo, že před policisty neujížděl bez důvodu... 

Včera si policejní hlídka obvodního oddělení Havířov-Šumbark  všimla osobního vozidla MBW 325, černé barvy. Auto jelo bez předního nárazníku a masky. Policisté řidiči dávali znamení k zastavení, ale  řidič začal ujíždět. Muži zákona začali vozidlo pronásledovat po ulici Okrajové. Na vozidle se cestou zvedla přední kapota, ale řidič  stále pokračoval a svou bezohlednou jízdnou ohrožoval ostavtní účastníky provozu, vozidlo nebylo možné předjet. Projel kžižovatkou a nerespektoval dopravní značení "Stůj, dej přednost v jízdě", další křižovatku ulic Okrajová a Těšínská projel na červenou, pokračoval dále na Frýdeckou. Tam vozidlo přistavil ke krajnici, chvíli vyčkával a začal couvat. Sjel do příkopu a najel do oplocení rodinného domu. A začala honička venku. Řidič i jeho spolujezdec začali utíkat.
Policisté oba muže pronásledovali, jednoho z nich se nedaleko podařilo chytit, druhý zmizel v zástavbě rodinných domů. Při prohledání vozidla policisté našli brusku, čisticí zařízení a větší finanční hotovost. Chování řidiče napovídalo, že před policisty neujížděl bez důvodu. A to se potvrdilo. Věci v zavazadlovém prostoru vozidla pocházeli z vloupání do havířovské sběrny.
V pondělí ráno pracovníci sběrných surovin na ulici Selské v Havířově zjistili, že měli nevítanou návštěvu. Pachatel v kanceláři areálu odcizil peníze, nástroje a další věci.
Ještě včera bylo zahájeno trestní řízení přečinu krádeže kde podezřelý je 37letý muž z Ostravy. Noc strávil v policejní cele, a pokračuje prověřování i jiných případů. Škoda předběžně vyčíslena je 64 500 Kč.
por. Bc. Zlatuše Viačková, zpravdajství 9.3.2010
Havířov.JPGHavířov.JPGHavířov2.JPGHavířov2.JPGHavířov4.JPGHavířov4.JPG

vytisknout  e-mailem