Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bezohledný šofér nebezpečně ujížděl brněnským policistům

BRNO: Hledáme důležité svědky dopravní nehody. 

Již od ledna letošního roku se brněnští kriminalisté zabývají riskantním pronásledováním nebezpečného šoféra, při kterém došlo ke srážce s autobusem městské hromadné dopravy. Zprvu vše vypadalo jako běžná silniční kontrola. Policisté rozsvítili modré majáky a očekávali, že řidič bílého Golfu zastaví. Avšak očividně alkoholem zastřená mysl posádky auta dostala zaručeně lepší nápad. Šofér totiž znenadání prudce sešlápl plyn a odvážnou jízdou se snažil policisty setřást. Krátké ujíždění rychle ukončil náraz do autobusu nočního rozjezdu. Bohužel ani to, nepřivedlo osádku k rozumu. Dva mladíci totiž z havarovaného vozu pohotově vyskočili a snažili se z místa urychleně vypařit. Naštěstí právě i díky svědkům jejich dokonalý plán vzal za rychle své a nakonec skončili s pouty na rukou.

Při dopravní nehodě došlo v autobuse ke zranění pětašedesátiletého cestujícího, jenž posléze musel vyhledat lékařské ošetření. Celková škoda na poškozených vozidlech se vyšplhala až na částku 240 tisíc korun.

Brněnští kriminalisté se obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Policisté naléhavě potřebují mluvit se svědky dopravní nehody, kteří by tak svojí případnou svědeckou výpovědí mohli vyznaným způsobem přispět k objasnění tohoto skutku. Svědci se mohou ozvat přímo kriminalistům na telefonních číslech 974 625 883 a 974 625 860. Případně také mohou využít tísňovou linku policie 158.

por. Bc. Petr Vala, 19. února 2020.

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem