Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpěčná 13 - prezentace Policie ČR

14. dubna 2011 proběhla akce Bezpečná 13 aneb Bezpečnost zajištěna 2011 

Každoročně probíhá na jaře v prostoru Slunečního náměstí v Praze 13 – Stodůlkách akce Bezpečná 13 aneb Bezpečnost zajištěna 2011, kterou pořádá Městská část Praha 13. Prezentují se zde všechny složky Integrovaného záchranného systému, mezi něž patří i Policie ČR. Největší zájem mezi návštěvníky byl jistě o helikoptéru Letecké služby Policie ČR a policejní pyrotechniky. Návštěvníkům akce byl k dispozici i Schengenbus, což je speciální vozidlo vybavené nejmodernější technikou k odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů, kterou obsluhují policisté z Odboru cizinecké policie.

 

Speciální pořádková jednotka představila malým i velkým návštěvníkům policejní výstroj a výzbroj a obrněná vozidla. Děti si měly možnost vypracovat dopravní testy pro chodce nebo cyklisty, které vyhodnotili dopravní policisté, a samozřejmě dostaly odměnu a mohly si sednout do policejního auta.

 

Dopravní policie přijela ukázat své vozidlo vybavené radarem a policejní motocykl. Pro návštěvníky byl na místě i stánek preventistů s preventivními brožurkami a testy zaměřené na zásady osobní bezpečnosti. Akce Bezpečná 13 má za léta konání svou tradici, která se projevila velkou návštěvností.

 

por. Bc. Michaela Reichertová
19. dubna 2011

vytisknout  e-mailem