Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečná cesta domů

Policisté Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství hl. m. Prahy, detašované pracoviště Praha III, navštívili dne 7.4.2010 základní školu Jeseniova v Praze 3 a přispěli tak svou přednáškou do projektu s názvem Bezpečná cesta domů, který škola uspořádala pro své nejmenší žáky. 

     Policisté z Preventivně informačního oddělení se setkali s žáky 2. a 3. tříd, kterým v přednášce a názorných ukázkách předvedli a vysvětlili základní a nejdůležitější způsoby bezpečného chování. Jelikož každá cesta „bezpečně domů“ začíná již odchodem do školy, bylo povídání si s dětmi započato právě zde. Policisté postupně vysvětlili jak bezpečně odcházet z bytu, na co je třeba myslet a nezapomenout. Dále zopakovali pravidla bezpečného přecházení vozovek a chování při kontaktu s neznámou osobou. V neposlední řadě vysvětlili dětem jak se zachovat v nenadálé situaci, např. při nálezu neznámého předmětu. Nakonec odpovídali policisté na spoustu otázek. Všechny děti si z jejich povídání, kromě nových informací, odnesly také papírové měřítko s telefonními čísly na jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému.
     Po přednášce se žáci přesunuli na školní hřiště, kde měli zajištěno velké množství praktických ukázek, se kterými jim pomáhali žáci starších ročníků. Měli možnost si také prohlédnout sanitní vůz a dozvědět se něco o první pomoci.
     Věříme, že podobné akce se budou konat i na dalších školách, jelikož bezpečnost našich dětí je prvořadá.
 
nprap. Bc. Penc Ondřej
 
nprap. Jiří Havel
Odkazy do noveho okna

Bezpečně domů

Bezpečně domů 

Detailní náhled

Bezpečně domů 1

Bezpečně domů 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem