Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečná Fügnerova ulice

LIBEREC - Od října se liberečtí policisté zaměřili na bezpečnost v samotném středu města Liberce a sledovali tak ve zvýšené míře dění ve Fügnerově ulici a jejím blízkém okolí. 

Od října se na základě vyhodnocení bezpečnostní situace liberečtí policisté zaměřili na dění v samotném centru města Liberce, a to v prostoru Fügnerovy ulice a v jejím blízkém okolí. Až do prosince zde probíhalo bezpečnostní opatření "Bezpečná Fügnerova ulice".

Policisté z Obvodního oddělení Liberec - Centrum a z Oddělení hlídkové služby prováděli v této městské části a jejím přilehlém okolí zvýšenou hlídkovou činnost formou pěších hlídek a zajišťovali tak dohled nad veřejným pořádkem a bezpečnostní a plynulostí v silničním provozu.

V průběhu bezpečnostního opatření nezaznamenali policisté výrazný pokles nápadu trestné činnosti a přestupkových jednání, ale podařilo se jim zklidnit situaci, kdy ubylo evidovaných případů napadení mezi sociálně vyloučenými osobami a také případů obtěžování slušných občanů ze strany kriminálně závadových osob.

V rámci bezpečnostního opatření oslovovali ve Fügnerově ulici policisté z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje ve spolupráci s policisty z Územního odboru Liberec občany, kdy se jich kromě preventivních rad jak předcházet okradení dotazovali, zda se cítí v této části města bezpečně a zda zaznamenali větší počet policejních hlídek. Reakce občanů byly ve většině případech kladné, kdy občané zaznamenali více hlídek v této městské části a také zklidnění veřejného pořádku. Musíme však podotknout, že to není pouze dílem činnosti státní policie, ale velký podíl na zklidnění celkové situace má i Městská policie Liberec tím, že od druhé poloviny měsíce října letošního roku je v terminálu MHD Liberec vytvořena nová služebna Městské policie. Na tento fakt poukazovali při dotazování i samotní občané.  Policisté nakonec odměnili dotazované občany žetonky do nákupních vozíků a malé děti drobnými dárky.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
13. prosince 2013

Odkazy do noveho okna

Fügnerova ulice 1

Fügnerova ulice 1 

Detailní náhled

Fügnerova ulice 2

Fügnerova ulice 2 

Detailní náhled

Fügnerova ulice 3

Fügnerova ulice 3 

Detailní náhled

Fügnerova ulice 4

Fügnerova ulice 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem