Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečně do ZŠ Liptál

VSETÍNSKO: V neděli odpoledne jsme se zúčastnili jedné z části projektu Bezpečně do ZŠ Liptál. 

Bezpečně do školy je projekt Nadace Partnerství s pojišťovnou Axa. V projektu děti hledaly nebezpečná místa na cestě do školy. Své postřehy i s výkladem vložily do mapy. V neděli proběhlo předání této mapy dětmi ke zpracování. Organizátoři při této příležitosti pozvali i BESIP s jízdou zručnosti a alkobrýlemi a Policii ČR k technickým prohlídkám.
Při technických prohlídkách jsme se samozřejmě zaměřili na povinnou výbavu kol, ale i funkčnost jednotlivých součástí. Nebylo výjimkou, že jsme přišli na neseřízené brzdy, uvolněná uložení vidlic …. V mnoha případech nebylo kolo vybaveno všemi typy odrazek. Našli jsme i případy, kdy sice odrazka na kole byla, ale nemohla plnit svou funkci, protože byla špatně nasměrována nebo byla zakryta například blatníkem. Upozornili jsme děti a i jejich rodiče na nebezpečí spojená s odhalenými konci řidítek a doporučili jim koupi nových úchytek. Děti, které měly kolo v pořádku, si mohly jít vyzvednout technický průkaz kola, bohužel jich byla znatelná menšina z kontrolovaných.
Naše pozornost nepatřila jen výbavě jízdního kola. Povídali jsme si i o cyklistických přilbách. Jejich správný výběr, nasazení na hlavě a poutání řemínky. Těch, kteří měli přilbu řádně nasazenou, bylo opravdu málo. Dostalo se i na jiné prvky zvýšení bezpečnosti na kole a to používání cyklistických brýlí a výrazného funkčního oblečení pokud možno s reflexními prvky.
 
S blížícími se prázdninami chystáme další akce zaměřené na bezpečnost cyklistů.
 
 
25. června 2012 nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
 
Odkazy do noveho okna

Technická kontrola 1

Technická kontrola 1 

Detailní náhled

Technická kontrola 2

Technická kontrola 2 

Detailní náhled

Technická kontrola 3

Technická kontrola 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem