Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečně na cestě z prázdnin

KRAJ – Do celorepublikové akce se zapojí i naši policisté. 

Policistky a policisté se i v Královéhradeckém kraji zaměří poslední dva srpnové dny na bezpečnost v dopravě. Připojíme se tím k celorepublikové dopravní akci. V souvislosti s blížícím se začátkem školního roku a plánovanými návraty z prázdnin očekáváme i v našem kraji zvýšenou intenzitu dopravy. Z tohoto důvodu se zaměříme v zesíleném výkonu služby na dodržování pravidel silničního provozu.

Cílit budeme zejména na dodržování stanovené rychlosti, na způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu při jízdě v jízdních pruzích, na používání bezpečnostních pásů, na telefonování za jízdy, na technický stav vozidel a v neposlední řadě i na dodržování všech ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

V Královéhradeckém kraji budete moci naše hlídky potkat na všech typech komunikací (zejména pak na těch dopravou více zatížených), v různých časech ve dne v noci. Zaměříme se nejen na osobní, ale i na nákladní dopravu.

„Naše policistky a policisté budou v pohyblivých či stacionárních hlídkách vykonávat viditelný i skrytý dohled. Zaměříme se na neukázněné řidiče, kteří jsou svým jednáním častou příčinou dopravních nehod, a to i těch s tragickými následky. Všem řidičům přejeme šťastné návraty z cest do svých domovů,“ dodává k výkonu služby plk. Mgr. Richard Hušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.  

mjr. Magdaléna Vlčková
30.8.2024

vytisknout  e-mailem