Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečně na prázdniny

Dnes se v odpoledních hodinách uskutečnila společná tisková konference Ministerstva dopravy ČR a Policejního prezidia ČR zaměřená na bezpečné prázdniny v provozu na pozemních komunikacích.  

Tiskové konference se zúčastnili ministr dopravy Gustáv Slamečka a ředitel služby dopravní policie plk. Leoš Tržil.
 
Tiskovou konferenci zahájil ministr dopravy. Zvýšenou mírou informování veřejnosti o aktuálních tématech, novinkách a plánovaných akcích chceme přispět ke snížení počtu nehod během období letních dovolený,“ uvedl ministr dopravy Gustáv Slamečka. „Každý pátý usmrcený při dopravní nehodě zemřel v loňském roce v období prázdnin. To jsou smutná čísla, která se musí změnit,“ dodal Slamečka
 
Ředitel dopravní policie plk. Leoš Tržil  v úvodu připomněl vývoj nehodovosti za období letních prázdninových dnů minulého roku a na statistická data navázal důležitými informacemi pro řidičskou veřejnost ale i všechny ostatní účastníky provozu. Připomenuty byly zásady bezpečného cestování v prázdninovém provozu, mimo jiné příprava (nejen vozidla) na dlouhou cestu, úskalí, která mohou na silnicích řidiče potkat.
 
Na závěr ředitel dopravní policie podotkl: „K vyšší bezpečnosti v prázdninovém provozu musíme dospět všichni společným úsilím.“ Připomněl tak, že největší podíl na snižování nehodovosti a jejích následků mají především samotní účastníci provozu.
 
Na dnešní setkání s médii bude navazovat série tematicky zaměřených tiskových konferencí naplánovaných na prázdninová pondělí.
 
Prezentace z tiskové konference ke stažení pod textem.
Další informace naleznete zde (stránky Ministerstva dopravy ČR)
 
 
kpt. Mgr. Veronika Benediktová

vytisknout  e-mailem