Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečně na silnici pro některé neplatí

RYCHNOVSKO - Za volantem pod vlivem návykových látek. 

Některé řidiče neodradí ani rozsáhlá celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Přes masivní kampaň v médiích v klidu usednou za volant po předchozím požití návykových látek.

Policisté rychnovského Dopravního inspektorátu vyjížděli včera v 21:50 do Albrechtic nad Orlicí. Třiašedesátiletý cyklista jedoucí na elektrickém kole zn. Guewer s největší pravděpodobností nezvládl řízení. Se svým dopravním prostředkem najel přední částí kola na obrubník. Při tom přepadl přes řídítka na chodník a zranil se. Záchranáři ho převezli do nemocnice k ošetření. Policisté u muže dechovou zkouškou naměřili 1,89 promile alkoholu v dechu.

Pod vlivem alkoholu řídil i šestapadesátiletý řidič vozu zn. Škoda Octavie. Hlídka policistů Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicího v 02:55 zastavila v Častolovicích u kruhového objezdu a při běžné silniční kontrole u něj  naměřila 0,26 promile alkoholu v dechu. Dopravní přestupek zadokumentovala a na místě mu další jízdu zakázala.

Řidiče vozu zn. Fiat Punto zastavila v Rokytnici v Orlických horách hlídka dopravních policistů. Při běžné silniční kontrole u devětadvacetiletého řidiče test na přítomnost návykových látek vykázal pozitivní hodnoty. Řidič byl řádně poučen a vyzván k lékařskému a toxikologickému vyšetření, kterému se podrobil. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. dubna 2015

vytisknout  e-mailem