Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečně (ne)jen u vody

ÚSTECKÝ KRAJ – Cítit se bezpečně u vody i na vodě 

Letní prázdniny jsou v plném proudu a tak se, stejně jako každým rokem v tomto období, můžete na vodních tocích a rybnících častěji potkávat s hlídkami z oddělení poříční policie a zástupci Státní plavební správy. Jinak tomu nebylo ani tentokrát, kdy se policejní preventista nalodil na policejní plavidlo a se společnou hlídkou v rámci celorepublikového projektu nazvaného „Bezpečně u vody“, dohlíželi na vodní hladinu řeky Labe, a to v úseku od Ústí nad Labem až po Litoměřice a zpět.

Dohled byl zaměřen zejména na povinné vybavení plavidel, na platné doklady vůdců plavidel a na zákaz užívání alkoholických nápojů před jízdou a během ní. V rámci akce se zaměřili zároveň i na osoby na březích, které informovali o zásadách osobního bezpečí, dále o zajištění majetku a osobních věcí při pobytu u vody, jak předcházet krádežím a o dodržování bezpečnostních pravidel při pohybu přímo ve vodě i na vodě.

Policisté také informovali o nebezpečnosti konzumace alkoholu při pohybu ve vodě i na suchu. Alkohol zvyšuje bezpečnostní, ale i zdravotní riziko. Proto byla letošní akce Bezpečně u vody propojena s projektem „Řídím, piju nealko pivo“. V rámci preventivní aktivity jsou vůdcům plavidel poskytovány nealkoholické nápoje, jednorázový alkotest a leták se základními radami a informacemi.

11. července 2024
kpt. Mgr. Tomáš Frolík
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

1 1. strana letáku

1 1. strana letáku 

Detailní náhled

2 2. strana letáku

2 2. strana letáku 

Detailní náhled

3 Kontrola dokladů

3 Kontrola dokladů 

Detailní náhled

4 Kontrola

4 Kontrola 

Detailní náhled

1 Loď bok

1 Loď bok 

Detailní náhled

3 Prevence

3 Prevence 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem