Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečně u vody

PLZEŇSKÝ KRAJ – Policisty z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje můžete během letních měsíců potkat v blízkosti koupališť, přehrad, řek a jiných vodních ploch, jak se věnují preventivní činnosti v rámci celorepublikové kampaně Bezpečně u vody. 

S příchodem letních dnů a také velkých letních prázdnin, kdy mnoho lidí bude svůj volný čas trávit u vody, tak i naše preventivní činnost bude směřovat na tyto lokality. Koupaliště, vodní nádrže, přehrady, rybníky či řeky jsou místa, kde bude v nadcházejícím období zvýšený pohyb návštěvníků. Naší snahou je, aby vaše vodní radovánky nekončily se špatným koncem, například odcizením vašich věcí či úrazem. Proto jsme se v Plzeňském kraji připojili k celorepublikové akci s názvem „Bezpečně u vody“ a v rámci této kampaně se budeme ve větší míře věnovat právě okolí kolem vody, návštěvníkům či rekreantům. V rámci kampaně upozorňujeme návštěvníky na možná rizika pobytu u vody. Zloději využívají nepozornosti plavců, kteří nechají na břehu své věci bez dozoru anebo volně odložené. Raději si k vodě neberte žádné cenné věci a vždy se snažte je mít věci pod dohledem. Stany v kempech si zajistěte alespoň malým zámkem a opět rada, jestli nemusíte, tak zde nenechávejte cennosti. Pakliže si necháváte věci ve svých vozidlech, uložte je do zavazadlového prostoru. Jakákoliv věc ponechaná na předních či zadních sedačkách je lákadlem pro zloděje. Plavci by měli vždy zhodnotit své síly, nikdy neskákat do neznámé vody a výhodou je být u vody s někým, kdo by v případě komplikací přivolal pomoc.

Jedna z takto zaměřených akcí proběhla již včerejšího dne na Hracholuské přehradě. Obdobné akce budou probíhat v průběhu celého léta, a proto se u vody můžete setkat s policisty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Budeme spolupracovat i s pracovníky Státní plavební správy České republiky, kteří budou dohlížet na dodržování pravidel při plavbě lodí a člunů. Samozřejmě činnost bude zaměřena i na kontrolu vodáků a vůdců malých plavidel, jestli dodržují zákaz požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek.

Chtěli bychom vám popřát krásné pohodové léto, ve společnosti vašich blízkých a přátel, bez zbytečných starostí a komplikací.

por. Ing. Eva Červenková
27. srpna 2024

Odkazy do noveho okna

1 2.jpgBezpečně u vody

1 2.jpgBezpečně u vody 

Detailní náhled

2 6 - bezepčně u vody.jpgBezpečně u vody

2 6 - bezepčně u vody.jpgBezpečně u vody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem