Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečně u vody v Hradci Králové

HRADECKO- Policisté vyrazili na vodní plochy i v krajském městě 

I přesto, že Hradecko nemá tak velké vodní plochy jako jiné části kraje, i u nás celé léto probíhá kampaň Bezpečně u vody. Jejím cílem je šířit osvětu o bezpečném chování, ať už se jedná o rybník, bazén nebo řeku. Nejde nám přitom pouze o osobní bezpečí. Prevence se vyplatí i při ukládání cenností a osobních věcí při pobytu u vody. Ručník totiž není trezor. Veškeré rady a doporučení najdete na stránce Bezpečně dětství.Bezpečně u vody v Hradci KrálovéBezpečně u vody v Hradci Králové

Ve středu 17.7.2024 preventisté společně s hlídkou obvodního oddělení 1 Hradec Králové vyrazili na Správčický rybník. I přes nepřízeň počasí zkontrolovali několik malých plavidel, upozornili na nejčastější rizika vodních ploch, rozdali preventivní informace, ale třeba i jednorázově alkohol testery. Na břehu pak kempujícím dětem i rodičům připomněli zásady bezpečného chování při koupání.

Kromě vodní plochy Správčického rybníka jsme navštívili i přístaviště Hradecké paroplavební společnosti na Smetanově nábřeží. Preventivní informace si tedy poslechli i účastníci vyhlídkové plavby po Labi.  

Podobné akce budou probíhat po celém Královehradeckém kraji i po celý zbytek letní sezóny.

Bezpečně u vody v Hradci KrálovéBezpečně u vody v Hradci Králové

por. Bc. Leona Špičanová

19.07.2024

vytisknout  e-mailem