Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnost na silnicích

Na poslední týdny tohoto roku připravila pražská policie projekt týkající se dopravní prevence. Dopravně preventivní akce se uskuteční na celém území hlavního města Prahy. Jedná se o projekt, který je zaměřen na motoristickou veřejnost. 

     Hlavním záměrem této akce je upozornit na dopravní nehodovost a na následky a příčiny dopravních nehod. Dále zvýšit právní vědomí veřejnosti o bodovém hodnocení při porušení povinností stanovených zákonem o silničním provozu a o postihu za přestupky podle zákona o přestupcích. Cílem projektu je prohloubit znalost motoristické veřejnosti a zvýšit bezpečnost na silnicích v Praze.
     Policisté při dílčích akcích nebo v rámci běžného výkonu služby při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu mají pro řidiče připravený malý dárek. Jedná se o CD nosič s obalem, kde jsou uvedeny například informace o postupu při dopravní nehodě, statistika dopravních nehod či informace o bodovém hodnocení za porušení zákona. Na samotném CD nosiči jsou například kompletní pravidla silničního provozu, ale i veškeré informace o křižovatkách, včetně testů průjezdnosti křižovatek.
     Policie ČR proto vítá jakoukoli spolupráci při zvyšování bezpečnosti na silnicích. Z dlouhodobých jednání mezi vedením Policie ČR a ostatními zainteresovanými subjekty vyplynul tento projekt, kdy se partnerem stala Česká podnikatelská pojišťovna a. s.. Zmíněná pojišťovna plně podporuje všechny aktivity, při kterých se upozorňuje a varuje před riziky ohrožujícími řidiče v silničním provozu.
     Vzhledem k současnému zimnímu počasí jsou informace týkající se dopravní problematiky aktuální. K tomu přispívá již zmiňovaný CD nosič s několika radami, který vznikl za spolupráce pražské policie a České podnikatelské pojišťovny a.s..

 

 

Odkazy do noveho okna

Bezpečnost na silnici

Bezpečnost na silnici 

Detailní náhled

Bezpečnost na silnici 2

Bezpečnost na silnici 2 

Detailní náhled

Bezpečnost na silnici 3

Bezpečnost na silnici 3 

Detailní náhled

Bezpečnost na silnici 4

Bezpečnost na silnici 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem