Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnost seniorů v silničním provozu

KARLOVARSKO - Setkání seniorů.  

Senioři a seniorky z Karlových Varů přišli na besedu, kterou připravila koordinátorka prevence kriminality KŘ PČR Karlovarského kraje, ve spolupráci s karlovarským dopravním inspektorátem. Na setkání seniorů ve čtvrtek 20. 2. 2014 přivítala předsedkyně svazu důchodců paní Jiravová nejen policisty a preventistku z HZS, ale i pracovníka BESIPu.
 
Beseda se seniory byla zaměřena na bezpečnost seniorů v silničním provozu. Policistka dopravní policie hovořila se seniory o bezpečném chování v dopravě z pohledu chodců a cyklistů. Vysvětlila jim, proč je dnes důležité být na ulici a silnici dobře viditelný a dobře vidět ostatní účastníky silničního provozu. Zdůraznila počet nehod, při kterých byl zraněn chodec, podíl seniorů na počtu dopravních nehod, které se stávají za snížené viditelnosti nebo v noci a uvedla několik případů z praxe.
 
Protože někteří ze seniorů jsou stále řidiči, koordinátor BESIPu pro Karlovarský kraj jim připomněl pravidla pro řidiče seniory a pravidla bezpečné přepravy osob, zvířat a věcí ve vozidle.
 
Beseda se seniory trvala více než hodinu. Přítomní odpovídali na dotazy seniorů, které se týkaly nejen chodců, ale také cyklistů, řidičů, zádržných systémů, praktičnosti užívání reflexních prvků na oblečení a oděvních doplňcích či nebezpečí užívání některých léků, které zdůraznila policejní preventistka.
 
Senioři dostali od policistů kromě dobře míněných rad a informací, také tašky s reflexním pruhem a reflexní pásku na ruku. Od preventistky HZS dostali také kalendáře s preventivní tématikou. Senioři hodnotili tuto besedu jako přínosnou a pro ně podnětnou a podle jejich slov se těší na další setkání.
 
por. PhDr. Papežová Zdeňka
21. 2. 2014
Odkazy do noveho okna

Beseda se seniory.

Beseda se seniory. 

Detailní náhled

Beseda se seniory.

Beseda se seniory. 

Detailní náhled

Beseda se seniory.

Beseda se seniory. 

Detailní náhled

Beseda se seniory.

Beseda se seniory. 

Detailní náhled

Beseda se seniory.

Beseda se seniory. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem