Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostně - preventivní akce TRŽNICE

KUTNOHORSKO – Policisté se zaměřili zejména na bezpečnost silničního provozu. 

Čáslavští policisté se touto zářijovou akcí zaměřili na bezpečnost silničního provozu v době konání pravidelných trhů na místním náměstí. V tuto dobu se po městě pohybuje větší počet osob a zejména vozidel.

„Zaměřili jsme se na přecházení chodců po vyznačených přechodech, parkování na místech pro invalidy, parkování na místech zakázaných silničním zákonem a další“, uvádí k opatření npor. Mgr. Lubomír Vilímek, vedoucí čáslavského oddělení Policie ČR, který byl zároveň velitelem této akce. Mimo jiné se policisté současně zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a motorových vozidel.

Nejčastějšími zjištěnými přestupky v dopravě bylo špatné parkování vozidel, stání v protisměru, zastavení na chodníku, stání v křižovatce nebo stání ve vzdálenosti kratší než pět metrů před přechodem pro chodce. U cyklistů to byla jízda v protisměru nebo po chodníku.

V rámci kontroly dodržování bezpečnosti silničního provozu bylo zjištěno celkem 24 přestupků, které byly vyřešeny vblokovém řízení na místě udělením pokuty celkem ve výši 8 tisíc korun. Jeden přestupek neřidiče byl oznámen příslušnému správnímu orgánu. Policisté celkem zkontrolovali 51 osob a 47 vozidel.

Policisté ve spolupráci se strážníky Městské policie Čáslav, příslušníky Celní správy, zástupci Živnostenského úřadu Čáslav, ČOI Praha a policejního psovoda Krajského ředitelství Středočeského kraje, zkontrolovali rovněž tři místní provozovny. Celní zpráva při těchto kontrolách zajistila šest lahví, z toho tři s neokolkovaným alkoholem, u ostatních nebylo prokázáno zaplacení daně.

„Vzhledem ke zjištění množství přestupků vdopravě, knekázni řidičů při parkování vozidel a správního deliktuv době kontroly provozoven (restaurace, trafika, herna), bude akce vnejbližší době zopakována“ zhodnotil akci Lubomír Vilímek.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
1. října 2014

Odkazy do noveho okna

Akce TRŽNICE

Akce TRŽNICE  

Detailní náhled

Akce TRŽNICE

Akce TRŽNICE  

Detailní náhled

Akce TRŽNICE

Akce TRŽNICE  

Detailní náhled

Akce TRŽNICE

Akce TRŽNICE  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem