Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečnostní agentura zaměstnávala lidi s pochybnou minulostí

Někteří zaměstnanci byli podezřelí ze závažných trestných činů. 

Vizovice, Zlín - Na největší mezinárodní rockový festivalem v tuzemsku Masters of Rock dohlížela pražská bezpečnostní agentura, ve které pracovali lidé podezřelí ze závažných trestných činů. Jeden z nich byl například prošetřován kvůli podezření ze dvou pokusů vraždy, další byl od loňského roku v celostátním pátrání. Hledaly ho hned čtyři pražské soudy, které na něj vydaly zatykač. 
Zaměstnanci agentury jsme se začali zabývat v noci na neděli. Jeden svědek nám popsal, že před vizovickou Sokolovnou pětice mužů napadla jednoho z účastníků festivalu a zranila ho. Tržné rány v obličeji si musel rocker nechat ošetřit v nemocnici. Právě na Sokolovně byli ubytováni lidé z bezpečnostní agentury, které z tohoto napadení podezříváme. Policisté postupně zjistili, že ze čtyřiadvaceti zaměstnanců pražské agentury, kteří měli dohlížet na vstup do areálu ve Vizovicích, je šest mužů s pochybnou minulostí. Většinou byli prověřováni v souvislosti s podezřením ze závažných násilných trestných činů. Kromě zmiňovaného dvojnásobného pokusu vraždy to byly loupeže, těžké újmy na zdraví, výroba a prodej drog, omezování osobní svobody, nebezpečné vyhrožování, krádeže nebo napadení veřejného činitele.
Není to vina organizátorů. Ti si smluvně najali agenturu, která si externí zaměstnance zajišťuje sama. Nemá přitom povinnost prověřovat jejich minulost,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci major Bronislav Šabršula, velitel služby pořádkové a železniční policie ve Zlíně s tím, že organizátoři zvládli akci perfektně. „Bez závažnějších problémů zajistili infrastrukturu pro Vizovice, kde se počet obyvatel znásobil pětkrát,“ upřesnil.
Festival Masters of Rock skončil v noci na pondělí. Podle našich odhadů se ho účastnilo až třicet tisíc lidí z celého světa. Škody na majetku přitom nebyly až tak velké. Osm lidí nahlásilo kapesní krádeže, devět mělo vykradený stan. Zloději je okrádali, i když zrovna spali uvnitř. Způsobili škodu za přibližně 130 tisíc korun. „Tak dobré výsledky připisujeme také naší práci. Naši policisté byli ve Vizovicích ve dne i v noci a na pořádek poctivě dohlíželi. Navíc jsme zajistili kvalitní prevenci,“ řekl velitel Šabršula.
V dopravě jsme od čtvrtku do neděle vyřešili rovnou stovku přestupků, blokovou pokutu dostávali řidiči zejména za parkování, nepoužití bezpečnostních pásů, čtvrtina z nich jela pod vlivem alkoholu. Z pětadvaceti podnapilých řidičů jsou čtyři podezřelí z trestného činu, protože nadýchali přes jednu promile.

vytisknout  e-mailem