Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečnostní akce cizineckých policistů

KRAJ – Policisté použili i přístroj na odhalování tlukotu srdce. 

Ve čtvrtek 5. června 2024 proběhla další z bezpečnostních akcí Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort, Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.
Tentokrát byla akce s názvem „MIGRANT 1-24“, jak již název napovídá, primárně zaměřena na odhalování osob nelegálně migrujících na naše nebo přes naše území. Policisté se mimo to zabývali také problematikou pátrání po osobách a věcech a porušováním zákona o pobytu cizinců.
Cizinečtí policisté do akce nasadili také speciální techniku a to detektor na odhalování tlukotu srdce, takzvaný „heartbeat“. V jejím průběhu zkontrolovali více jak stovku osob, z nichž bylo bezmála čtyřicet cizinců. Zjistili pět přestupků v souvislosti s porušením zákona o pobytu cizinců a dva přestupky na úseku porušení silničního zákona. Udělili také několik pokut v příkazním řízení. Celková částka na uložených pokutách činila 2.800,-Kč.
V průběhu bezpečnostní akce vypátrali také jeden doklad vedený v Schengenském informačním systému a odhalili jeden přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy cizinec usedl za volant i přesto, ač měl uloženo již několik trestů zákazu řízení motorových vozidel. Zároveň byl tento cizinec veden jako hledaná osoba, kdy na něj byly vydány hned dva předběžné souhlasy se zadržením.

Další obdobné akce za účelem posílení bezpečnosti na úseku nelegální migrace budou následovat.

6. června 2024
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem