Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečnostní akce na Albrechticku

Bruntál- kontrola vozidel, řidičů, pátrání po osobách, věcech a další události  

Z firmy si odnesl kovový materiál

V těchto dnech šetří krnovští policisté případ odcizení materiálu za více jak 100 tisíc Kč.
V průběhu doby přibližně od 14.12.2011 do 11.1. 2012 se dosud neznámý pachatel zaměřil na firmu v Krnově, které z areálu odcizil z venkovního prostranství volně uložený materiál. Jednalo se převážně o části kolejnic, výhybky a další spojovací kolejové součásti.     
 
 
Do stánku si nešel pro noviny
Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách 11.1.2012 vnikl do novinového stánku na ulici Tř. Obránců míru v Bruntále. Po poškození okenní kovové mříže následně rozbil skleněnou výplň okna a dostal se do trafiky. Odtud si odnesl různé druhy cigaret, doutníků, tabáku, zapalovačů a několik kusů plechovek s nealko-nápoji.     
Množství odcizeného zboží není dosud přesně stanoveno, přibližně se však majitelem celková škoda odhaduje na 26 tisíc Kč. 
Na místo přivolaný psovod se služebním psem Axem vypracoval pachovou stopu od místa činu ve směru na ulici Ruskou.  
 
 
Z peněz se dlouho neradoval
Na základě intenzivního šetření policistů je z krádeže podezřelý mladý muž z Jesenicka.  
V těchto dnech bylo sděleno podezření 23letému muži z přečinu krádeže. Skutku se měl dopustit tím, že v nočních hodinách 4.1.2012 v Břidličné vnikl přes skladové prostory do prodejny potravin na ulici Nábřežní. Zde z pokladny odcizil finanční hotovost ve výši okolo 10 tisíc Kč.
 
 
 
        komisař por. Ing. Ivana Křištofová
        za 11.1.2012
 
 
Bezpečnostní  akce  ve  služebním  obvodu  OOP  Město  Albrechtice
 
Na základě rozboru bezpečnostní situace u OO PČR Město Albrechtice, kam spadá 16 obcí, došlo v posledních třech měsících ke zvýšenému nápadu násilné a majetkové trestné činnosti v denní době, což v této lokalitě spíše vesnického typu nebylo zvykem. Dne 11.1. 2012 jsme provedli bezpečnostní akci, do které bylo zapojeno na tři desítky policistů z řad pořádkové, dopravní, kriminální policie, ale také psovodi a speciální pořádková jednotka z Ostravy.
    V souvislosti s tím, že se jedná o pohraniční oddělení a je zde dlouhá státní hranice a mohla by mít zde případná trestná činnost i přeshraniční prvek, tak kontrolujeme průjezd vozidel a jejich osádek, pátráme po osobách a věcech.
U řidičů motorových vozidel jsme kontrolovali požívání návykových látek před a během jízdy, používání bezpečnostních pásů, dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla a technický stav. Také jsme vytvořili preventivní letáky zaměřené na zabezpečení obydlí, které jsme při této akci rozdávali řidičům i ostatním občanům. Zkontrolovali jsme 133 osob, 100 vozidel a uložili jsme jednu desítku blokových pokut a to zejména za nepoužívání zádržných systémů- pásů a špatný technický stav vozidel. Také jsme zjistili dva poznatky k trestné činnosti, kterými se budeme dále zabývat.

komisař por. Bc. Tušková P.

 

 

 
 
                                                                                               
 

vytisknout  e-mailem