Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní akce na Benešovsku

Mládež pod vlivem  

     Téměř padesát policistů se v pátek 13. března od čtvrté hodiny odpolední do třiadvacáté hodiny noční zúčastnilo rozsáhlé kontrolní akce. Rozděleni do dvou skupiny pak prováděli kontrolu čtyř služebních obvodů.

     Votičtí, týnečtí, čerčanští policisté, kriminalisté, dopravní policisté a dva strážníci votické městské policie zkontrolovali na Voticku a Týnecku padesát jedna osob. Zaměřili se na pátrání po osobách a věcech a kontrolovali řidiče vozidel. V dopravě uložili dvacet dva blokových pokut v částce šesti tisíc sedmi set korun. Zjistili přitom dva trestné činy.

silniční kontrolasilniční kontrola

    V Bukovanech před pátou hodinou odpolední dopravní policisté zastavili vozidlo Chrysler Grand Voyage, který řídil sedmatřicetiletý muž. Šetřením zjistili, že Obvodní soud pro Prahu 2 mu uložil na dobu osmnácti měsíců zákaz řízení motorových vozidel, a to do ledna roku 2010. Policisté proto muže vyzvali k podání vysvětlení a převezli ho na týneckou policejní služebnu. Tam mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění.

     Ve stejný čas dvacet dva policistů pořádkové služby a osmnáct kriminalistů prováděli kontrolu v teritoriu Obvodního oddělení Benešov a Vlašimi. Ve čtrnácti benešovských restauračních zařízeních, hernách a barech a v osmnácti vlašimských podnicích zjišťovali, zda se zde nenachází osoby, které jsou vyhlášené v celostátním pátrání a zda mládeži není prodáván alkohol. V sedmi případech zjistili mladistvé pod vlivem alkoholu. Zkontrolovali devadesát pět osob a v dopravě uložili celkem třicet sedm pokut ve výši osmi tisíc šesti set korun. I tato skupina odhalila řidiče, který se dopustil protiprávního jednání.

     Hlídka policistů z benešovského obvodního oddělení kontrolovala kolem páté hodiny odpolední v Černoleské ulici v Benešově osobní auto VW Vento. Dvacetiletý řidič nebyl pod vlivem alkoholu, ale šetřením v evidencích policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

noční silniční kontrola  noční silniční kontrola


     Bezpečnostní akce pokračovala na Vlašimsku ještě druhý den ve večerních hodinách. Osm vlašimských policistů, čtyři strážníci městské policie a pracovnice oddělení sociálně právní ochrany dětí vlašimského městské úřadu navštívili celkem dvanáct restaurací, barů a heren a zkontrolovali padesát čtyři osob. U osmi mladistvých byly dechové zkoušky pozitivní. Elektronický přístroj jim naměřil hodnoty 0,39; 1,05; 0,13; 0,71; 0,17; 0,10; 0,50; 0,51 promile alkoholu v dechu. 

      Jednání mladistvých se bude zabývat vlašimské oddělení sociálně právní ochrany dětí. Obsluha a provozovatelé podniků budou strážníky městské policie oznámeni k projednání na městský úřad pro podezření ze spáchání přestupku a správního deliktu.



 

vytisknout  e-mailem