Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní akce před vánocemi

V souvislosti s vánočními svátky monitorovala policie zvýšenou aktivitu potencionálních pachatelů trestné činnosti, proto přistoupila k sérii bezpečnostních akcí, ve kterých se zaměřila na odhalování pachatelů trestné činnosti, zejména majetkového charakteru. 

Akci provedli pracovníci Služby kriminální služby a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha IV ve spolupráci s kolegy z oddělení hlídkové služby a Městskou policií Praha 4, 10, 11 a 15. Zaměřili se přitom do velkých nákupních center a přilehlých parkovišť v Praze 4 na Chodově a v raze 10 ve Štěrboholích, kde velmi často dochází k páchání majetkové trestné činnosti. V době od poloviny listopadu až do začátku vánočních svátků tak zkontrolovali 356 osob a vozidel. Podařilo se jim zadržet 73 osob při páchání přestupku majetkového charakteru, kterým uložili pokuty v hodnotě 70 tisíc korun. Dále zadrželi 15 osob podezřelých z trestného činu krádeže, několik osob, které procházely evidencí pátrání, z nichž na některé byl vydán příkaz k zatčení, a také dvě osoby, u kterých byla nalezena droga pervitin. V jejich vozidle ji objevil služební pes, speciálně vycvičený na vyhledávání drog. V síti policejních kontrol uvízla i tři vozidla, procházející evidencí pátrání jako odcizená.
 
Celá akce byla vyhodnocena jako zdaleka nejúspěšnější za poslední roky. Policistům se podařilo zadržet nejvíce pachatelů trestné činnosti. Ukázalo se, že podobné, pravidelně se opakující akce, mají svůj význam. Policie je provádí v průběhu celého roku a v čase před svátky je ještě zintenzivní. V podobných akcích bude i nadále pokračovat.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 21.12.2009

vytisknout  e-mailem