Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní akce úspěšná

Vypátrány dvě osoby 

     Na Benešovsku proběhla 26. a 27. října v době od 16 do 21 hodin další bezpečnostní akce. Zúčastnilo se jí celkem 54 policistů z pořádkové a dopravní služby spolu s kriminalisty. Kontrolovali vozidla, věci a osoby, zda neprochází evidencí celostátního pátrání. Dále pátrali po pobytech pachatelů.
 

     Policisté zkontrolovali celkem 441 osob a motorových vozidel. Odhalili 96 dopravních přestupků, za které vybrali 33.400 korun. Zjistili také dva řidiče pod vlivem alkoholu. Prvního kontrolovala 26. října za Vlašimí, v místech u hvězdárny, čechtická hlídka. Elektronický přístroj osmačtyřicetiletému řidiči naměřil při dechové zkoušce hodnotu 1,53 promile alkoholu v dechu. Druhého řidiče pak kontrolovali dopravní policisté ve Vlašimi. Naměřili mu hodnotu 1,69 promile alkoholu. V obou případech jsou řidiči podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

     Dále policisté vypátrali tři osoby, po kterých pátrali. V Benešově a na Popovicku kriminalisté zadrželi dva muže ve věku 33 a 35 let, na které benešovský a kutnohorský soud vydaly příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Oba pak ve večerních hodinách eskortovali do pražské věznice. 


     V rámci trestního řízení pak kriminalisté zahájili trestní stíhání mladistvého pro provinění z krádeže a vlastním šetřením pak odhalili spáchání trestného činu na úseku omamných a psychotropních látek.

        Policisté budou v dopravně bezpečnostních a pátracích akcích v následujících měsících dál ve zvýšené frekvenci pokračovat. 

 

por. Bc. Zuzana Stránská

3. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem