Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečnostní opatření

Opavsko - víkendová policejní kontrola na Hlučínsku a další zprávy 

Policisté obvodního oddělení Hlučín od pátku 24. října do pondělního rána 27. října 2014 provedli bezpečnostní opatření, které bylo zaměřeno na kontrolu dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu osobám mladším 18 let, kontrolu zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči, kontrolu cyklistů se zaměřením na stanovené osvětlení jízdních kol za snížené viditelnosti, pátrání po osobách a odcizených věcech a v neposlední řadě kontrolu chatovišť na Hlučínsku.
 
Na opatření se podílely 2 desítky policistů obvodního oddělení Hlučín, jedno družstvo speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, policejní psovod a 6 strážníků Městské policie Hlučín.
 
Kontrolovány byly diskotéky i restaurační zařízení, ve kterých nebyla zjištěna podnapilá osoba mladší 18 let. Celkem bylo uloženo 17 blokových pokut v hodnotě 3.600 korun, z toho bylo pokutováno 5 cyklistů, kteří na jízdním kole nedodrželi stanovené osvětlení za snížené viditelnosti. Zkontrolovány byly chatoviště v obcích Hlučín, Děhylov, Jilešovice a Dobroslavice.
 
 

Další zprávy:

 

Na půdě našla cvičný granát

Munici přinesla na obvodní oddělení.
 
V pondělí 27. října 2014 se na obvodní oddělení Hradec nad Moravicí osobně dostavila 49letá žena, která sebou přinesla předmět připomínající munici. Policistům sdělila, že jej našla při vyklízení půdy rodinného domu na adrese svého trvalého bydliště. Policisty bylo zjištěno, že se jedná o cvičný granát RG5. K věci byl přivolán pyrotechnik z expozitury Frýdek-Místek, který si ruční granát převzal.
 
V souvislosti s případem upozorňujeme občany, aby při nálezu předmětu připomínající munici s touto věcí rozhodně nemanipulovali, věc nechali na místě a ihned přivolali Policii České republiky na bezplatné telefonní lince 158. Z hlediska bezpečnosti je nutné dodržet tento postup, jelikož i několik desítek let staré granáty, náboje a střely mohou při neodborné manipulaci explodovat.
 
  

Opilý spal v kůlně neobydleného domu

Policisty byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici.
 
Dne 28. října 2014 okolo 12 hodiny bylo na linku 158 oznámeno, že v obci Třebom v opuštěném domě spí podnapilý muž. Policisté obvodního oddělení Kravaře vyjeli na místo, kde zjistili, že se v kůlně u neobydleného domu na neoploceném pozemku nachází 28letý muž. Dechovou zkouškou bylo zjištěno, že má téměř 2,8 promile alkoholu. V takto silně podnapilém stavu byl policisty převezen služebním vozidlem na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava

 

Opava 29. října 2014

vytisknout  e-mailem