Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření, které přijala pražská policie, probíhá již od dopoledních hodin, kdy policisté monitorovali příjezd jednotlivých vlaků s fanoušky ostravského celku do metropole. 

Do současné doby předvedli policisté na policejní služebny celkem tři osoby. Ve dvou případech došlo ze strany příznivců Baníku k narušení veřejného pořádku přestupkového charakteru. Třetí osobu skončila na policejní služebně proto, že se jednalo o mladistvého, který byl v notně podroušeném stavu. Poslední z vytipovaných vlaků přijel na Hlavní nádraží přibližně patnáct minut po šestnácté. Tímto spojem přicestovaly do hlavního města přibližně tři stovky fanoušků, které nyní doprovází na letnou policisté speciální pořádkové jednotky.
O dalším průběhu bezpečnostního opatření budeme informovat aktualizací této zprávy.
 
Aktualizace 19.20
Před začátkem utkání zadrželi a předvedli policisté na služebny celkem osm osob. V pěti případech se jednalo o incidenty narušující veřejný pořádek přestupkového charakteru, například neuposlechnutí výzvy veřejného činitele. Dvě osoby předvedli policisté pro podezření z trestného činu krádež, jednu pro podezření z trestného činu výtržnictví. Celkem sleduje utkání na stadionu 10.000 fanoušků AC Sparta a 700 příznivců ostravského celku.
 
Aktualizace 19.40
Další incident řešili policisté speciální pořádkové jednotky u vstupu na stadion, před vchodem číslo 5 v ulici U Sparty. Zde příznivci ostravského celku nejprve verbálně a následně i fyzicky atakovali policisty této jednotky. Celkem čtyři fanoušky policisté zadrželi a v těchto chvílích je předvádí na policejní služebnu pro podezření z trestného činu útok na úřední osobu. V tuto chvíli je tedy v rámci bezpečnostního opatření zadrženo a předvedeno celkem dvanáct osob pro různé protiprávní jednání.
 
Aktualizace 20.55
Úderem dvacáté hodiny padesáté minuty ukončil rozhodčí utkání AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava. Klání skončilo výhrou domácího celku 4:0. Pořadatelé ani policisté nemuseli během zápasu řešit uvnitř stadionu žádný incident. Pražští policisté budou nyní zajišťovat rozchodné trasy, v rámci kterých budou dohlížet na klid a veřejný pořádek.
 
Aktualizace 22.20
Policisté speciální pořádkové jednotky doprovodili fanoušky Baníku na Hlavní nádraží, odkud odjedou spojem ve 23.00 hodin do Ostravy. Po celé trase doprovodu nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku, fanoušci respektovali pokynů policistů. Baníkovce budou policisté dozorovat do odjezdu vlaku a budou je doprovázet i po cestě domů. O případných mimořádných událostech budeme informovat.
 
kpt. Bc. Tomáš Hulan - 8.8.2010

vytisknout  e-mailem