Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření

PLZEŇ - Nedělní fotbal přinese řidičům v centru města komplikaci s parkováním. 

     V souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním je připraveno k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bezpečnostní opatření. Tohoto opatření se budou účastnit policisté z pořádkové jednotky, z dopravní a pořádkové služby, dále pak jejich kolegové z oddělení služební kynologie a z antikonfliktního týmu.
     Abychom zajistili bezproblémovou dopravu, žádáme návštěvníky utkání, aby využívali podchod z Pražské ulice, nebo lávku u plzeňského Prazdroje. Dále by bylo vhodné, aby motoristé své automobily parkovali v okrajových částech Plzně a nesnažili se zajet až přímo do centra ke stadionu, jelikož všechna místa parkovacího domu Rychtářka jsou blokována pro potřeby UEFA a v centru města probíhají na komunikacích rozsáhlé stavební práce. Tímto je podstatně snížen počet parkovacích míst v okolí stadionu.
     Dále je pak nutné poukázat na nebezpečné chování řidičů a chodců, které bylo v minulosti policisty zaznamenáno. Jedná se zejména o situace, kdy řidiči vysazují své spolujezdce přímo na komunikaci v okolí stadionu a ti pak vozovku přebíhají. Aby zážitky z fotbalového utkání  fanouškům nepokazila případná kolize,  apelujeme na jejich zvýšenou opatrnost a na dodržování pokynů policistů.
 
por. Bc. Jana Tomková
14.11.2014

vytisknout  e-mailem